Hastalar, haklarını bilmiyor

Hastalar, haklarını bilmiyor


KONYA (A.A) - Sarayönü Devlet Hastanesi Hasta Hakları Birimi Sorumlusu Muammer Akhançer, hastaların bazı koşullarda mağdur olmasını engellemek amacıyla getirilen hasta haklarının, birçok kişi tarafından bilinmediğini söyledi.
     Akhançer, Sarayönü Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda hasta haklarıyla ilgili düzenlenen seminer toplantısında, yasalarla desteklenen ve insanların daha güzel yaşam standartlarında yaşamasına imkan sağlayan bir dizi hakları olduğunu belirtti.
     Hasta haklarının bilincinin erken yaşlarda kazanılması gerektiğini ifade eden Akhançer, hastaların, her türlü sağlık hizmetinin ve imkanının neler olduğunu öğrenme hakkının olduğunu dile getirdi.
     Akhançer, şunları kaydetti:
     Hastaların, sağlık durumu ile ilgili her türlü bilgiyi sözlü veya yazılı isteme hakkı vardır. Hastalarımızın, sağlık kurulusunu seçmeye, değiştirmeye ve seçtiği sağlık tesisinde verilen sağlık hizmetlerinden faydalanmaya, tabiplerin ve diğer sağlık çalışanlarının kimliklerini, görev ve unvanlarını öğrenme, seçme ve değiştirme hakkı vardır. Tedaviyi reddetme, durdurulmasını isteme hakkı olan hastalarımızın saygı, itina ve ihtimam gösterilerek, güler yüzlü, nazik, şefkatli bir ortamda, her türlü hijyenik şartlar sağlanmış sağlık hizmeti almaya da hakkı vardır. Hastalarımız, haklarının ihlali halinde, mevzuat çerçevesinde her türlü başvuru, şikayet ve dava hakkını kullanabilir.
    
     Muhabir: Ahmet Turan / İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Hastalar, haklarını bilmiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER