Hastane yönetiminden tasarruf tedbirleri

Hastane yönetiminden tasarruf tedbirleri -Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Dr. Kaya: -İlk işimiz israfı önleyip tasarruf tedbirlerini uygulamak oldu


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Dr. Fikret Kaya, ilk işlerinin israfı önleyip tasarruf tedbirlerini uygulamak olduğunu söyledi.
     Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve geldikleri ilk andan itibaren hastane yönetimi olarak bir dizi tasarruf tedbiri aldıklarını söyledi.
     Bu konuda önce personeli bilinçlendirici eğitimler düzenlediklerini kaydeden Kaya, hastanenin tıbbı ve evsel atıklarının ayrıştırılması ve geri dönüştürülmesi konusunda uyguladıkları tasarruf tedbirlerinin meyvelerini vermeye başladığını vurguladı.
     Tıbbi atık konusunda tasarruf tedbirlerine, kullanılan baskülün hassas bir başka baskülle değiştirilmesi ile başladıklarını anlatan Kaya, Tıbbi atık konusunda personele atık nasıl ayrıştırılır, güvenlik nasıl sağlanır ve korunur, evsel atıkların geri dönüştürülmesi gibi konularda eğitim verdik. Bu konuda harcamalarımız yarı yarıya düştü diye konuştu.
     Hastanenin daha önce aylık 50 bin, yıllık ise yaklaşık 600 bin lira tıbbı atık için bütçe ayırdığını kaydeden Kaya, şöyle devam etti:
     İlk işimiz israfı önleyip tasarruf tedbirlerini uygulamak oldu. Uyguladığımız tasarruf tedbirleriyle tıbbi atık harcamalarımızı aylık 23-24 bin liraya düşürdük. Hedefimiz ise yıllık bu giderimizin 300 bin liraya düşmesini sağlamak. Tıbbi atıktan ayrıştırılan evsel atıklardan da gelir elde etmeye başladık.
     Kaya, tasarruf tedbirlerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Hastane yönetiminden tasarruf tedbirleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER