Hastanede yangın tatbikatı

Hastanede yangın tatbikatı -Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en yoğun hastanelerinden biri olan ve günlük ortalama 5 bin civarında vatandaşa hizmet veren Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yangın tatbikatı yapıldı


ŞANLIURFA (A.A) - Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en yoğun hastanelerinden biri olan ve günlük ortalama 5 bin civarında vatandaşa hizmet veren Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, yangın tatbikatı yapıldı.
     Şanlıurfa Belediyesi ve hastane personeli işbirliğiyle düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği olası bir yangında hastanede mahsur kalan hastalar ve dumandan etkilenenlerin tahliyeleri sağlandı.
     Hastanenin çeşitli katlarında balkonlara çıkan yaralılar, itfaiye ekiplerinin yardımıyla bulundukları yerden sedyelere alınarak olay yerinde bekletilen ambulanslara bindirildi.
     İtfaiye ekipleri, hastane personeline yangına müdahale aşamalarını da uygulamalı olarak gösterdi.
     Hastane Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgenin en büyük hastanelerinden biri olan hastanede günlük ortalama 5 bin civarında vatandaşa hizmet verdiklerini belirtti.
     Hastanede olası afetlere karşı müdahaleye ilişkin hasta ve personeli eğitmek istediklerini ifade eden Özbay, şunları kaydetti:
     Bu kadar insanın hayatını korumak büyük önem arz ediyor. Bunun için tatbikat düzenledik. Tatbikatta, olası afet durumunda insanların dikkatini çekmek istedik. Hastanemizi böylesi bir duruma da hazırlamak istedik. Gelecek aylarda daha kapsamlı ve büyük bir tatbikat daha yapmayı düşünüyoruz.
     Söz konusu tatbikatı, bazı hasta ve yakınları da izledi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Hastanede yangın tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER