Hastaneler tek elden yönetilecek

Hastaneler tek elden yönetilecek -Vali Karaloğlu: Yeni dönemin, sağlıkta hizmet kalitesinin arttığı, vatandaşın erişebilirliğinin kolaylaştığı bir dönem olmasını temenni ediyoruz


VAN (A.A) - Vali Münir Karaloğlu, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Sağlık Bakanlığı tarafından yeni görevlerine atanan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vural Polat ve ekibiyle, sağlık sorunlarının tartışıldığı bir değerlendirme toplantısı yaptı.
     Vanda, sağlıkta dönüşümün son aşaması olan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve idari kadrolara yapılan atamalar tamamlandı.
     Vali Karaloğlu, Van, Muş, Bitlis, Hakkari ve Ağrı illerine hizmet veren 650 yatak kapasiteli Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine giderek incelemelerde bulundu.
     Hastanede Genel Sekreter Polat, Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Nuri Acar, İdari Hizmetler Başkanı İkram Dağaç, Mali Hizmetler Başkanı Ramazan Akçakaya, Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Murat Toprak ve Hastane Başhekimi Opr. Dr. Özcan Öktem tarafından karşılanan Karaloğlu, sağlık sorunlarının ele alındığı toplantıya geçti.
     Toplantı sonunda değerlendirme yapan Karaloğlu, ildeki bütün devlet hastanelerinin bundan sonra tek elden yönetileceğini bildirdi.
     Karaloğlu, bu yeni uygulamanın, hizmet kalitesini artırmaya yönelik uygulama olduğunu belirterek, yeni uygulamayla, bir yandan hizmetin kalitesi artarken, diğer taraftan da tüm alımların tek elden yapılarak, maliyetlerin aşağıya çekileceğini ifade etti.
     Her ilçede küçüklü, büyüklü hastaneler olduğunu ve her hastanenin alım yaptığını aktaran Karaloğlu, şöyle konuştu:
     Her hastane farklı fiyatlarla alım gerçekleştiriyor. Artık bütün alımlar, genel sekreterlik üzerinden olacağı için hem fiyat birliği olacak, hem de daha düşük fiyatla alım yapılabilecek. Kamu kaynakları daha efektif kullanılacak. Bu yeni dönemin, sağlıkta hizmet kalitesinin arttığı, vatandaşın erişebilirliğinin kolaylaştığı bir dönem olmasını temenni ediyoruz.
     Toplantıda tüm ilçelerin sağlık sorunlarının da masaya yatırıldığını bildiren Karaloğlu, yeni hastane yapılması gereken ilçelerin arsa problemlerinin de gözden geçirildiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Hastaneler tek elden yönetilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER