Hastanelerde çay ve simit ikramına destek

Hastanelerde çay ve simit ikramına destek çağrısı -Kütahya Kamu Hastaneleri İdari Hizmetler Başkanı Yıldız: İstiyoruz ki, kan alma sonrası hastalarımıza bir bardak sıcak çay ve bir simit ikram edelim. Bunun için fırıncılarımız ba


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Kamu Hastaneleri İdari Hizmetler Başkanı Mevlüt Yıldız, hastanelere tahlil işlemini yaptırmak için gelen hastalara çay ve simit ikram edilmesi için esnaftan destek istedi.
     Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yıldız, hastaların tahlil yaptırmak için işlemin koşulları gereği sabahları hastanelere aç geldiğini bildirdi.
     Hastaların, tahlil sonrası öğleye kadar hastaneden ayrılamadığı için çoğu zaman aç olarak beklediğini ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:
     Özellikle köylerden, ilçelerden gelen hastalarımızın öğle arası evine gidip yemek yeme imkanı bulunmamaktadır. İstiyoruz ki, kan alma sonrası hastalarımıza bir bardak sıcak çay ve bir simit ikram edelim. Bunun için fırıncılarımız başta olmak üzere, Kütahya esnafımızın katkılarını bekliyoruz. Onlara dağıtılacak simit ve çayı temin etsinler, biz de onlar adına hastalarımıza ikram edelim. Hastanelerimiz bu uygulamayı başlatabilir. Fakat önemli olan böyle güzel uygulamaların sürdürülebilir olması. Bunun için esnafımızın desteği büyük öneme sahip.
     Sağlıkta dönüşüm kapsamında çok sayıda yeniliğe imza atıldı. Bakış açısı değişti. Hastalarımıza misafir gözüyle bakıyoruz. Onlara hastanede kaldıkları süre içinde hangi imkanları sağlayabiliriz diye düşünüyoruz. Tabi ki, bu kaynaklar da sınırlı. Ancak bazı konularda halk desteğine de ihtiyaç duyuyoruz. Bu kapsamda halkımızdan bir talebimiz de hastanelerimizde kütüphaneler, çocuk oyun alanları oluşturulması. Başta çocuk kitapları olmak üzere, yatan hastalarımızın okuyacağı kitap, çocuklarımız için oyuncak temin etmeye başladık. Halkımızdan katkıda bulunmak isteyenler olursa bundan memnuniyet duyarız.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Hastanelerde çay ve simit ikramına destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER