Hatayda adliye çalışanlarından protesto

Hatayda adliye çalışanlarından protesto


HATAY (A.A) - Memur-Sene bağlı Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Hatay 2 Nolu Adliyeler Şubesi, özlük haklarında yapılan değişiklikleri bir basın açıklamasıyla protesto etti.
     Büro Memur-Sen Hatay Adliyeler Şubesi Başkanı Kerim Kazım Pak, Hatay Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, bugün Adalet Bakanlığına bağlı olarak Türkiyenin 81 ilinde ve ilçelerinde görev yapan yaklaşık 80 bin adliye çalışanının uğradığı adaletsizlikleri duyurmak için toplandıklarını söyledi.
     Adli ve idari yargı mercilerinde her gün binlerce dosyanın işlem gördüğünü ve yüzlerce dosyanın da kayıtlara girdiğini anımsatan Pak, her geçen gün artan iş yüküne paralel olarak adliye personelinin göstermesi gereken fedakarlıkların da gün geçtikçe arttığını ifade etti.
     Pak, personelin çok çalıştığını, ancak karşılığı olan ücreti alamadığını, özlük haklarının da her geçen gün eridiğini hatta var olan özlük haklarının da ellerinden alındığını ileri sürdü.
     Adalet Bakanlığına bağlı 80 bin personelin sorunlarının çözümü için hiç bir yasa tasarısının hatta yönetmeliğin dahi hazırlanmadığını belirten Pak, şunları kaydetti:
     Bakanlıkta daha önce uygulanan nöbet ücretleri ve havuz sistemi kaldırılarak çalışanlar mağdur edildi. Bunun yanında fazla mesai ve yol yardımlarının kaldırılması, promosyon dağılımındaki adaletsizlik de bu işi işkence haline getirdi. Personelin sorunları hep kulak ardı edildi. Adliyelerde bozulan çalışma barışının yeniden sağlanmasını istiyoruz. Tüm adalet çalışanlarına insan onuruna yakışır bir ücret verilmelidir. Nöbet ve havuz paraları yeniden ödenmelidir, fazla mesai ücretleri kaldırılmamalıdır. Yol yardımları kaldırılmamalı ve tüm ülke genelinde yaygınlaştırılmalıdır. Mübaşirler genel idari hizmetler sınıfına alınmalı, 4/Cli olarak bilinen adliyelerde çalışanlar kadroya alınmalıdır.
     Pak, yukarıda saydığı maddelerin adliye çalışanlarının en doğal hakkı olduğunu, çalışanların hakkını kimsenin yemesine izin vermeyeceklerini, haklarını alıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi.
     Sendikaya bağlı üyelerin bulunduğu grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Hatayda adliye çalışanlarından protesto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER