Hatayda polislerin canlı teşhise çıkarılması

Hatayda polislerin canlı teşhise çıkarılması -BASK İl Temsilcisi Yılmaz: Mağdur edilen emniyet personelinin sonuna kadar destekçisiyiz


HATAY (A.A) - Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikası (BASK) Hatay İl Başkanı Metin Yılmaz, Dörtyol Emniyet Müdürlüğünde meydana gelen olayda mağdur edilen personelin sonuna kadar destekçisi olacaklarını söyledi.
     Yılmaz, Hatay Valiliği önünde düzenlediği tek kişilik eylemde yaptığı konuşmada, Dörtyol Emniyet Müdürlüğünde yaşanan olayın endişe verici olduğunu ifade etti.
     Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelikin olayla ilgili üzüntülerini dile getiren açıklamalar yapmasının sevindirici olduğunu belirten Yılmaz, olayın ardından Disiplin soruşturmasının selameti nedeniyle açığa alınan Komiser Yardımcısı Murat Emer ile Altınözü ilçesine atanan polis memuru Alper Atillanın acil bir şekilde Dörtyoldaki görev yerlerine geri çağrılması gerektiğini kaydetti.
     Yılmaz, yapılanların teşhis değil teşhir olduğunu savunarak konuşmasına şöyle devam etti:
     Emniyet müdürünün polisleri sıraya dizmesi, şüpheli teşhisi değil, teşhirdir. Zaten şüpheli teşhisi böyle yapılmaz. Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu Ek 6. maddeye göre, teşhiste bulunan kişi ile teşhis işlemine tabi tutulan kişilerin birbirini görmemesi gerekir. Teşhis alanında her şikayetçi aynı anda bulunmaz. Emniyet personeli, ağırlığı olmayan ithamlar için aleyhindeki şikayetten daha ağır bir muameleye tabi tutulamaz. Ayrıca bu şekilde sıradan bir adli olay için terörle mücadele personeli dahil tüm emniyet personeli deşifre edilemez. Mağdur edilen emniyet personelinin sonuna kadar destekçisiyiz.
     Yılmaz, 250 bin kişilik emniyet teşkilatını böyle hukuksuz ve yanlış tavırlarla AK Partiye düşman etmenin kimsenin hakkı olmadığını ifade etti.
     Mağdur edilen polis memurlarının kendilerini sahipsiz ve yalnız hissetmemelerini isteyen Yılmaz, BASK olarak her türlü hukuki ve bürokratik desteği onlara vermeye hazır olduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Hatayda polislerin canlı teşhise çıkarılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER