Hatayda yasa dışı avcılıkla mücadele

Hatayda yasa dışı avcılıkla mücadele -Patlayıcı madde kullanarak yasa dışı balık avlanan 2 kişiye 3 bin 444 lira ceza verildi


HATAY (A.A) - Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yasa dışı avcılıkla mücadelenin aralıksız sürdüğü bildirildi.
     Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Hatayın Samandağ ilçesi Şahlankaya mevkisi ile İskenderun İlçesine bağlı Köye Köy civarında patalayıcı madde kullanarak yasa dışı balık avlayan 2 kişinin suç üstü yakalandığı ve bu kişilere toplam 3 bin 444 lira ceza uygulandığı belirtildi.
     Açıklamada, patlayıcı ve zehirleyici maddelerle avcılığın, ekolojik dengeye, denizlerdeki balık popülasyonuna, yavru ve yumurtalara ciddi zararlar verdiği gibi bu yöntemi uygulayan balıkçıların dinamit kullanarak çok büyük riskler aldıkları kaydedildi.
     Yetkililer, vatandaşların yasa dışı avcılık faaliyetlerine karşı duyarlı olmalarını ve tespit etmeleri halinde Sahil Güvenlik, Jandarma, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl-İlçe Müdürülüklerine ihbarda bulunmalarını istedi.
    
     Muhabir: Salim Taş
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Hatayda yasa dışı avcılıkla mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER