Hatayın anavatana katılışının 73. yıl dönümü

Hatayın anavatana katılışının 73. yıl dönümü kutlanıyor


HATAY (A.A) - Hatayın anavatana katılışının 73. yıl dönümü kutlanıyor.
     Kutlama etkinlikleri kapsamında ilk olarak Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat ve Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş tarafından Atatürk Anıtına çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Antakya Şehitliğinde devam eden törende şehitliğe çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu ve askerler tarafından saygı atışı yapıldı.
     Anıt Şeref Defterini imzalayan Vali Lekesiz, şunları yazdı:
     Vatan yapabilmek için bu toprağa canını ve özgürce dalgalanan bayrak uğruna kanlarını veren aziz şehitlerimiz! Sizlerin emaneti olan ve ebediyen payidar kalması için gerektiğinde bizlerin de hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağı bu topraklar, insanlık onurunun, millet olarak her bireyin kardeşçe yaşama arzusunun ve Gazi Mustafa Kemal Atatürkün dirayetli diplomasi tutumunun bir neticesi olarak bundan 73 yıl önce Türkiye Cumhuriyetinin bir parçası olma şerefine ermiştir. Vatanseverlik ve milletine duyduğu büyük bağlılıkla vatanına 73 yıl önce iltihak eden Hatay insanı, dünyaya örnek olan sevgi, hoşgörü ve kardeşlik ikliminden aldığı güç ve inançla daha müreffeh bir geleceği kararlılıkla inşa etmektedir. Bu güzel ülkeyi bizlere mertebelerin en yücesi olan şahadet makamına ulaşarak hediye eden aziz şehitlerimize Hatay halkı adına minnet ve şükranlarımızı sunar, manevi huzurlarınızda saygıyla eğiliriz. Ruhunuz şad olsun.
     Daha sonra, törene katılanlar şehitliği gezdi. İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu dua okudu.
     Törene, CHP Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl ve Mehmet Ali Ediboğlu, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Doğan, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Salim Taş / İsmihan Özgüven / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Hatayın anavatana katılışının 73. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER