Hatay İl İstihdam ve Mesleki Eğitim

Hatay İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı


HATAY (A.A) - Hatay İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2012 yılı 3. toplantısı, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz başkanlığında, İl İstihdam Kurulu üyelerinin katılımıyla yapıldı.
     Lekesiz, Özel Yeni Eylül Bilgisayar Kursu Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, il istihdam kurullarının, illerin gelecekle ilgili istihdam kapasitesinin ve işgücü piyasasına yeni dahil olan çalışanlar işsizlerin istihdam kabiliyetinin ve kapasitesinin artırılmasına yönelik kararlar alan, bunları denetleyen bir birim olarak kurulduğunu ifade etti.
     Türkiyenin dinamik bir ülke olduğunu ve 18 yaşını bitirip istihdam edilebilecek yaşa gelen yaklaşık 800 bin gencin işgücü piyasasına dahil olduğunu belirten Lekesiz, şunları kaydetti:
     Türkiyenin yaklaşık yüzde 1 büyümesinin, ortalama 120 bin kişiye istihdam kapısı açtığını göz önüne alacak olursak, illerimizin de, ülkemizin de her yıl büyüme oranının yaklaşık yüzde 7den aşağıda olmaması gerekir. İlimizde hangi sektörlerde işgücüne ihtiyaç olduğunun belirlenmesi için, bir yıl kadar süren İşgücü Piyasası İhtiyaç Analizi Raporu çalışması yaptık. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde hangi sektörlerde kaç kişiye ihtiyaç olacağı konusu ayrıntılı olarak paylaşıldı. Çalışma ve İŞ-KUR Müdürlüğü bünyesinde bir büro kuruldu ve tüm kurumların mükerrer kurslardan kaçınmaları, ihtiyaç olan kurslara yönelmeleri için bir denetim sistemi getirildi. İstihdama yönelik kurs açacak olan kurumlarımız Çalışma ve İŞ-KUR İl Müdürlüğüne başvuruyor, önümüzdeki 5 yıl içinde o konuda bir kursa ihtiyaç varsa açılıyor, yoksa ihtiyaç olan alanda kurs açılmasına yöneliniyor.
     Lekesiz, günümüzde başta hükümet olmak üzere tüm meslek odaları tarafından işsizlik sorununa köklü şekilde el atıldığını, geçmişte istihdama yönelik kursları Halk Eğitim Merkezleri açarken, bugün artık özel firmalar dahil tüm kurumların açabildiğini kaydetti.
     İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı dolayısı ile bulunduğu Özel Yeni Eylül Bilgisayar Kursunda Çalışma ve İŞ-KUR işbirliğinde sürdürülen mesleki kursların verildiği sınıfları da gezen Lekesiz, dersler hakkında eğitmenlerden bilgi aldı.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç
     Yayıncı. Ali Güreli
<< Önceki Haber Hatay İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER