Hatay Müftüsü Sinanoğlu:

Hatay Müftüsü Sinanoğlu: -Ramazan, Allaha olan kulluk şuurunu derinden hissettiğimiz, milli birlik ve beraberliğimizin pekiştiği bir aydır


HATAY (A.A) - Hatay Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Ramazanın Allaha olan kulluk şuurunun derinden hissedildiği, milli birlik ve beraberliğin pekiştiği bir ay olduğunu belirtti.
     Sinanoğlu, Ramazan nedeniyle yayımladığı mesajda, Ramazanın gönüllerin coştuğu, teravih, oruç, iftar, sahur, zekat, fitre ve sadakalarla bambaşka bir maneviyatın yaşandığı, kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlendiği, ruhların güzel telkinlere ve uyarıcı öğütlere açık olduğu, manevi duyguların canlılık kazandığı, birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği müstesna bir ay olduğunu kaydetti.
     Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı ve mükafatlarının sınırsız olarak verildiği bu manevi mevsimi, geçmişi muhasebe ederek, kötülüklerden ve haramlardan uzak durarak, hayra ve kalıcı mutluluğa yönelerek çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Sinanoğlu, şunları kaydetti:
     Yapacağımız hayır ve ibadetlerle Allahın rızasını kazanmaya, iyi ve güzel davranışlarımızı arttırarak, geçici ve kötü şeyleri de terk ederek on bir ayın geride bıraktığı manevi kirleri temizlemeye çalışalım. Oruçlarımızı her türlü haramdan, kötü söz ve davranışlardan bizleri koruyucu bir kalkan kılalım.
     Sinanoğlu, bu mübarek ayın feyiz ve bereketinden yeteri kadar yararlanılması için Müftülük olarak her türlü tedbiri aldıklarını bildirdi.
     Ramazan boyunca, Merkez İhsaniye Camisinde hatimle teravih kılınacağını, her gün öğle ve teravih namazlarından önce merkezi yayın sistemiyle vaaz edileceğini belirten Sinanoğlu, her gün öğle namazından sonra, sabah namazından önce tüm camilerde mukabele okunacağını, ayrıca tüm camilerde bayanlara ibadetlerini yapmaları için yerler ayrıldığını ifade etti.
     Sinanoğlu, Ramazan ayında zekat ve sadaka-ı fıtırları ihtiyaç sahiplerine verilmesi gerektiğini, bu yıl sadaka-ı fıtır miktarının Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunca kişi başına en az 8.50 TL olarak tespit edildiğini hatırlattı.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Hatay Müftüsü Sinanoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER