Hatay Valisi Lekesiz, İskenderunda:

Hatay Valisi Lekesiz, İskenderunda: Hatay Ortadoğunun tarım ve ticaret merkezi olacak


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, kentin Ortadoğunun tarım ve ticaret merkezi olacağını belirtti.
     Lekesiz, İskenderuna bağlı Üçgüllük beldesinde serada muz üreten çiftçileri ziyaretinde yaptığı konuşmada, Hatay ili Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı çerçevesinde çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
     İskenderunda muz üretiminin giderek yaygınlaştığını ifade eden Lekesiz,İskenderunda 2006 yılında 5 dekar olan muz üretim alanı bu yıl 268 dekara çıktı. Burada üretilen muz çok kaliteli. Hatayın birçok yerinde topraktan farklı ve kaliteli ürün almak mümkün dedi.
     Lekesiz, ilde üretilen ürünlerin iç ve dış pazarda rağbet görmesi için kaliteli olması gerektiğini belirterek, doğru ürünün, doğru yerde üretilmesinin önemli olduğunu kaydetti.
     Hatayın geçen yıl sonu itibari ile tarımdan 3 milyar TL gelir elde ettiğinin ve bu gelirin artırılması gerektiğinin altını çizen Lekesiz, şöyle konuştu:
     Hatay Ortadoğunun tarım ve ticaret merkezi olacak. Bu anlamda Hatayın her karışını değerlendiriyoruz. Bu yıl İskenderunda 2 bin 250 adet muz fidanı dağıttık. İskenderun muz üretiminde Antalya ve Mersinden sonra 3. sırada. İskenderunda geçen yıl bin 876 ton muz üretildi. Bundan elde edilen gelir yaklaşık 2 milyon 278 bin lira. İskenderun muzuna rağbet giderek artıyor. Hem çok kaliteli hem de fiyatı çok uygun
     Düzenlenen inceleme programına İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Hatay İl Tarım Müdürü Bestami Zabunda katıldı.
    
     Muhabir: Ömer Soylu / Salim Taş / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Hatay Valisi Lekesiz, İskenderunda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER