Hava Kirliliği ile Savaş Haftası

Hava Kirliliği ile Savaş Haftası


ORDU (A.A) - Ünye Çevre Gönüllüleri ve Koruma Derneği Başkanı Ogün Sanioğlu, Kirli hava yaşam standardımızı düşürüyor dedi.
     Sanioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15-22 Ocak tarihleri arasında kutlanan Hava Kirliliği ile Savaş Haftası kapsamında hava kirliliğine dikkat çekti.
     Ünyede hava kirliliğinin her geçen gün arttığını vurgulayan Sanioğlu, He gün hava kirliliği tehdidiyle karşı karşıya kalıyoruz. Özellikle kış dönemlerinde kirlilik daha da artıyor. Hava kirliliği konusunda bilinçlenip, hep birlikte hareket etmeliyiz dedi.
     Ucuz kömürlerin hava kirliliğine yol açtığını savunan Sanioğlu, şunları kaydetti:
     Kirli hava yaşam standardımızı düşürüyor. Ünyenin girişinde Akçay köprüsündeki işareti biliyorsunuz O2, bu Oksijen diyarı Ordu demek, ama Orduda hava kirliliği oranı her geçen gün artıyor, oksijen diye bir şey kalmayacak. İlerleyen zamanda hava kirliliğinin olumsuzlukları daha da hissedilecek. Çakırtepe mevkisinden Ünyeye baktığınızda şehre çöken dumanı görürsünüz, bu kömür dumanıdır. Ünyenin havası bozuluyor diye kalitesiz kömür konusunda defalarca ikaz ettik. Ama alınmayan tedbirler şehrimizi duman altında bırakıyor.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Hava Kirliliği ile Savaş Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER