Hava sporları

Hava sporları -Türkiye Model Uçak Şampiyonasının 4. ayağı Kayseride başladı -Şampiyonaya 10 ilden 32 pilot katılıyor


KAYSERİ (A.A) - Talas Belediyesi ve Türk Hava Kurumu tarafından düzenlenen Türkiye Model Uçak Şampiyonasının 4. ayağı, gösteri uçuşlarıyla başladı.
     Türkiyenin ilk model uçak pisti olan Akçakaya Mahallesindeki tesislerde düzenlenen şampiyonanın açılış töreninde, davetlileri, kuyruğunda Hoşgeldiniz yazan bir model uçak selamladı.
     Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, Ali Dağındaki tesislere bir yenisinin daha katıldığını söyledi.
     Şehrimizde güzellikleri sürekli birlikte yaşıyoruz diyen Yıldırım, şunları kaydetti.
     Şehrimiz her alanda lider olmaya devam ediyor. Kayseriye yakışan da budur. Zira yaptığınız bir şeyi ileriye taşımıyorsanız başarılı olmuş sayılmazsınız. Şehrimizin güzelliklerini gün yüzüne çıkarmak boynumuzun borcu. Hükümetimizle güç birliği halinde olmamız, şehrimize hizmet olarak yansıyor. Fakat biz şehrimizin bu hizmetleri hak ettiğini düşünüyoruz. İki günümüzü birbirimize eşit tutmamalıyız. Prensibimiz bu olmalı. Ali Dağı Allahın bize verdiği büyük bir nimet. Zira Ali Dağında bir çok uluslararası turnuva düzenleniyor.
     Başkan Yıldırım, gelecek ay Avrupa Yelken Kanat Şampiyonasının Ali Dağında düzenleneceğini anımsatarak, Bu şampiyona Avrupanın en prestijli hava organizasyonlarından birisidir. Allaha şükür bu turnuva bizim ülkemizde, bizim şehrimizde ve bizim Ali Dağımızda düzenleniyor. Bu şampiyonaya 33 ülkeden 150 sporcu katılacak dedi.
     Konuşmaların ardından yarışmacılar gösteri uçuşları yaptı. Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği açılış, renkli görüntülere sahne oldu.
     10 ilden 32 pilotun katıldığı 4. ayak yarışmaları yarın yapılacak.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER