Havaalanı, fındık kurutma alanı oldu

Havaalanı, fındık kurutma alanı oldu -Ordunun Ünye İlçesinde yapımına 1987 yılında başlandıktan sonra tamamlanamayan havaalanının pisti, her yıl olduğu gibi bu yıl da fındık harmanı olarak kullanılıyor (Fotoğraflı - Görüntülü


ORDU (A.A) - Ordunun Ünye İlçesinde yapımına 1987 yılında başlandıktan sonra tamamlanamayan havaalanının pisti, her yıl olduğu gibi bu yıl da fındık harmanı olarak kullanılıyor.
     İlçenin batı tarafına 1987 yılında başlanılan ancak ödeneksizlik nedeniyle tamamlanamayan havaalanın yaklaşık bin 800 metre uzunluğu, 30 metre genişliğindeki pistine fındık seren üreticiler ürünlerini burada kurutmaya çalışıyor.
     Zeminin beton olmasıyla da fındık harmanı için oldukça ideal olduğunu belirten üreticiler, pist boyunca tonlarca fındığı kurutmaya çalıştıklarını söylediler.
     Fındık üreticilerinden Mehmet Meral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yılda kullanılmayan havaalanını fındık kurutma alanı olarak tercih ettiğini söyledi.
     3 yıldan bu yana tamamlanamayan havaalanına gelerek ürününü kurutmaya çalıştığını söyleyen Meral, şunları kaydetti:
     Ben atıl durumda olan ve her hangi bir kullanımda olmayan havaalanını bu şekilde fındık kurutarak değerlendirmeye çalışıyorum. Daha önce 3 defa da fındığımı burada kuruttum. Bu yıl 4ncü sefer buraya gelerek fındığımı kurutuyorum. Burada zeminin beton olması da açıkçası bizler işine geliyor. Çünkü beton zeminde kurutan fındık en iyi şekilde kuruyor. Her hangi bir sorun teşkil etmiyor. Zaten fındığın aflatoksinden korunması için de beton zeminlerin tercih edilmesi isteniyor. Bu nedenle her yıl bu alanı tercih ediyorum. Benim gibi onlarca üretici de burayı kullanarak fındıklarını kurutmaya çalışıyor. Bizler halimizden memnunuz.
    
     -Fındığımızı daha erken kurutmak için havaalanı pistine geliyoruz-
    
     Murat Pezük isimli üretici ise, 5 yıldan bu yana atıl durumdaki havaalanı pistini fındık kurutma alanı olarak seçtiğini söyledi.
     Havaalanı pistinin amacının dışında kullanılmasına bir vatandaş olarak kendisinin de üzüldüğünü ifade eden Pezük, şunları söyledi:
     Ben 5 yıldır buradayım. Fındığımızı daha erken kurutmak için havaalanı pistine geliyoruz. İsteriz ki amaç neyse o amaç için kullanılsın. Ama nasip olmadı. Ancak yapımı yarım kalmış ve atıl durumdaki havaalanı pistini bizler gibi bir çok üretici bu şekilde değerlendiriyor.
     Bir diğer üretici Nazlı Kuzu da, kendisinin fındık kurutma harmanının olmadığı için havalanı pistinde ürününü kurutmaya çalıştığını belirtti.
     Kuzu, fındık kurutulması için kendileri açısından en ideal alanın atıl durumdaki havalanı pistinin olduğunu da sözlerine ekledi.
    
     -Fındık işçilerinin de tercihi burası-
    
     Öte yandan Doğu ve Güneydoğu illerinden Orduya fındık toplamak için gelen geçici tarım işçilerinin de tercihi burası oldu.
     Ordu Valiliği tarafından Ünyede fındık işçileri için ayrı bir alan yapılmış olsa da işçiler çadırlarını bu alan üzerine kurmayı tercih etti.
     İşçilerden Yahya Topal, Şanlıurfadan Orduya geldiğini ve bir aydır Orduda olduğunu söyledi.
     Orduya gelir gelmez havalanı üzerine çadırlarını kurduğunu belirten Topal, Burası bizler için daha elverişli bir yer. Bu nedenle buraya çadır kurduk. Ordu Valiliğinin oluşturduğu alanı da tercih edenler var. Ancak bizler burada konaklıyoruz dedi.
     Bir diğer işçi Bedirhan Kurt ise, yüzlerce fındık işçisinin havalanı pist üzerine çadır kurarak konakladığını söyledi.
     Kurt, kendilerinin beton zemin üzerinde daha sağlıklı ve güvenli hissettiklerini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Havaalanı, fındık kurutma alanı oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER