Havsada naşhi üretimi

Havsada naşhi üretimi -Havsalı meyve üreticisi Şayka: -İl tarım uygulamasıyla doğal şartlarda yetiştirdiğimiz naşhi, içinde 5 ayrı meyve tadı bulunduran bir meyvedir


EDİRNE (A.A) - Havsalı meyve üreticisi Müjdat Şayka, İl tarım uygulamasıyla doğal şartlarda yetiştirdiğimiz naşhi içinde 5 ayrı meyve tadı bulunduran bir meyvedir dedi.
     Şayka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, naşhinin Asya armudu olarak da bilindiğini söyledi.
     Naşhinin üretiminde kimyasal ilaç ya da gübre kullanmadıklarını belirten Şayka, İl tarım uygulamasıyla doğal şartlarda yetiştirdiğimiz naşhi içinde 5 ayrı meyve tadı bulunduran bir meyvedir. Naşhi, Türkiyede az bilinen bir meyve türüdür. Biz de naşhiyi yerel üreticiler olarak Havsanın Kuzucu köyünde üretiyoruz. Şu an 62 dönüm ekili olarak bulunuyor. Önümüzdeki yılda bu ürünün ihracatını yapmayı düşünüyoruz. Öte yandan naşhi tarihi bir meyvedir. Dünyada en fazla Japonyada üretilmektedir. Bildiğimiz kadarıyla Japonyada imparatorlar özel misafirlerine armağan ediyorlarmış diye konuştu.
     Naşhinin vitamin ve mineral açısından zengin olduğunu belirten Şayka, naşhinin sindirim sistemini de rahatlatıcı etkiye sahip olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Havsada naşhi üretimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER