Havzada 252 adet gebe düve dağıtıldı

Havzada 252 adet gebe düve dağıtıldı


SAMSUN (A.A) - Havza ilçesinde Karahalil, Sofular, Ekinpınar, Çakıralan ve Hecinli Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi 63 çiftçiye Kırsal Alanda Sosyal Destek Projeleri kapsamında 4 adet büyükbaş hayvan olmak üzere toplam 252 baş simental ırkı gebe düve dağıtımı yapıldı.
     Dağıtıma Kaymakam Yunus Kalaycı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü İcabi Çağan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüsamettin İlhan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Başara, Havza Emniyet Müdürü Arıkan Yücedağ, Kooperatif Başkanı Ahmet Eren, Havza SYDV Müdürü Fatih Bıyık, köy muhtarları ve kooperatif üyeleri katıldı.
     Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Kaymakam Yunus Kalaycı, uygulanan projenin iki ayaktan oluştuğunu, ilk ayağı oluşturan sabit yatırımlar kapsamında 466 bin 711 lira 86 kuruş karşılığı her üyeye standartlara uygun hayvan barınakları yaptırıldığı, süt sağım makineleri alındığını, kooperatif binasının tamamlanıp gerekli makine ekipmanının alındığını belirtti.
     İlçede hayvancılığın gelişmesi için hazırlanan projenin son ayağını çiftçilere hayvanlarını dağıtarak gerçekleştireceklerini ifade eden Kalaycı, şöyle devam etti:
     Bugün projemizin ikinci ve en önemli ayaklarından birini gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 1 milyon 745 bin 100 lira değerinde hayvanlarımızı hak sahiplerine dağıtmaktayız. Dağıttığımız hayvanların bedelleri 2 yıl ödemesiz sonraki yıllarda 6 eşit taksitle olacak. Üreticilerimize hayırlı olsun.
     Kalaycı, projenin toplam maliyetinin 2 milyon 211 bin 811 lira 86 kuruş olduğunu sözlerine ekledi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü İcabi Çağan ise, Sağlıklı ve gebe olarak teslim edilen hayvanlar sayesinde üreticilerimiz kısa sürede kar edeceklerdir dedi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüsamettin İlhan, ilçede hayvancılığın gelişmesi ve kalkınması için projenin çiftçilerce iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
     İlhan, Havza bölgemizde bu projelerden en çok faydalanan ve aktif bir ilçe. Şimdi sıra çiftçilerimizde. Kendilerine sağlanan bu imkanlar ile bölgede hayvancılığın ve kendi ekonomilerini geliştirmek için çalışacaklar. Tüm çiftçilerimizi kutluyor ve hayvanların kendilerine ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum diye konuştu.
     Karahalil Köyü Muhtarı ve Kooperatif üyesi Nami Akbulut ise kendisinin de 6 adet hayvan aldığını belirterek, Allah devletimizden razı olsun. Şimdi çalışıp çabalayıp bir şeyler yapma sırası bizde dedi.
     Çekilen kurların ardından hayvanlar veteriner kontrolü sonrası hak sahiplerine teslim edildi.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Havzada 252 adet gebe düve dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER