Havzadaki eski basma eserler Amasyaya teslim

Havzadaki eski basma eserler Amasyaya teslim edildi


SAMSUN (A.A) - Samsunun Havza ilçesinde Havza Atatürk İlçe Halk Kütüphanesi demirbaşına kayıtlı ve kütüphaneye Mustafa Yılmaz isimli vatandaş tarafından verilen eski yazılı basma eserler Amasya Beyazit Yazma Eser Kütüphanesine devredildi.
     Kitapları teslim almak üzere Havzaya gelen Amasya Beyazit Yazma Eser Kütüphanesi Müdürü Yunis Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski eserlere sahip çıkmanın tarihe sahip çıkmak olduğunu söyledi.
     Bunların hepsi ecdat yadigarı diyen Kahraman, şunları kaydetti:
     Bu yadigarları en iyi şekilde yarınlara ulaştırmak tarihimizin gelecek kuşaklar tarafından öğrenilmesi için önemli. Çalınan ve çeşitli yollarla yurt dışına kaçırılarak müzayedelerde satılmak istenen eserleri takip edeceğiz. Ellerinde bu tür eski el yazması veya basma eser bulunan vatandaşlarımızdan bu eserleri yarınlara ulaştırma adına kütüphanemize teslim etmelerini talep ediyoruz. Bu kıymetlerimiz raflarda veya evlerimizin köşelerinde tozlanıp yok olacağına kültürel zenginliğimize katkıda bulunmalıdır.
     Kahraman, içlerinde Havza Atatürk İlçe Halk Kütüphanesi demirbaşına kayıtlı, yaklaşık 120 yıllık 1 adet Yunanca İncil ile kütüphaneye Mustafa Yılmaz isimli vatandaş tarafından verilen 94 adet eski basma eseri Kütüphane Sorumlusu Ahmet Doğandan tutanak karşılığı teslim aldı.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Havzadaki eski basma eserler Amasyaya teslim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER