Havza İlçesi ve Köylerine Hizmet Götürme

Havza İlçesi ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği toplandı


SAMSUN (A.A) - Havza İlçesi ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği 2012 Yılı 2. Toplantısı gerçekleştirildi.
     Muhtarlar Derneği Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Havza Kaymakamı ve Birlik Başkanı Yunus Kalaycı, Havza Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Bayram Sezgin, Birlik Müdürü Zeki Kurt, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fatih Bıyık, Birlik Saymanı Aslan Çalışkan, İl Encümen Üyeleri Hüseyin Esen, Veli Kurt ve köy muhtarları katıldı.
     Kalaycı, toplantı açılışında yaptığı konuşmada, halk arasında Büyükşehir Yasası olarak bilinen yasanın yürürlüğe girmesi ile Havza İlçesi ve Köylerine Hizmet Götürme Birliğinin tüzel kişiliğinin ortadan kalkacağını belirtti.
     Birliğimiz yürürlüğe giren yasa ile tüzel kişiliğini kaybedecek ama tüzel kişiliğimiz sona erene kadar Birlik olarak görevimizin başında olacağız ve köylerimize hizmet götürmeye devam edeceğiz diyen Kalaycı, KÖYDES kapsamında planlanan tüm çalışmaların tamamlandığını vurguladı.
     Konuşmanın ardından birliğin 2013 yılı çalışma programı okunarak oylandı. Daha sonra 2013 yılı bütçesi açıklandı. Dört milyon liralık bütçe oy birliği ile onaylandı.
     Birlik toplantısında ayrıca Havza Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Bayram Sezgin tarafından köy muhtarlarına Büyükşehir Yasası olarak bilinen yasa hakkında bilgiler verildi.
     Toplantının son bölümünde ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Köy Muhtar Üyesi seçimi yapıldı. Yapılan seçimde Çakıralan Köyü Muhtarı Ahmet Çavdar oy birliği ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Köy Muhtar Üyesi olarak seçildi.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Havza İlçesi ve Köylerine Hizmet Götürme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER