Havza Kaymakamı Rüstemoğlu, Antalyanın Serik ilçesine

Havza Kaymakamı Rüstemoğlu, Antalyanın Serik ilçesine atandı -Rüstemoğlu: Havzalıları gerçekten çok sevdim, Bizim için Havza hayatımızda her zaman ayrı bir yer tutacak


SAMSUN (A.A) - Havza Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Antalyanın Serik ilçesine atandı.
     Rüstemoğlu, AA muhabirine, 4 yıl görev yaptığı ilçeden ayrılacak olmanın burukluğunu yaşadığını ifade etti.
     Havzalıları gerçekten çok sevdim, Bizim için Havza hayatımızda her zaman ayrı bir yer tutacak diyen Rüstemoğlu, şunları kaydetti:
     Havza ve Havzalılar gerçekten değerli insanlar. Geldiğim ilk günden bu güne kadar desteklerini hep yanımda gördüm. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca örneğine az rastlanır ve genele örnek olacak şekilde örnek, ilkeli, dürüst ve memleket sevgisi ile çalışan bir basını var Havzanın. Böylesi bir basın yapısını her yerde bulmak mümkün değil. Dört yıldır Havza basınını hem ulusal bazda hem de yerel bazda yanımda gördüm. Basınımızın ulusal ve yerel temsilcilerine de ayrıca teşekkür ederim.
     Dört yıldır pek çok hizmete de imza attıklarını belirten Rüstemoğlu, Havzalıların hizmetin en iyisine layık olduklarını söyleyerek, Dört yıl içine birçok hizmet sığdırdık. Ama şunu baştan belirteyim. Ben tek başıma hiçbir şey yapmadım. Yapılan işlerde başta Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, Belediyemiz gibi birçok aktörün emeği var. Bu aktörler uyum içinde çalışmasa bu işler yapılamaz diye konuştu.
     Atatürkün Kurtuluş Savaşını başlatırken Havzada kaldığını ve ilçede önemli kararların alındığını hatırlatan Rüstemoğlu, ilçenin bu yönüyle tanıtımına önem verdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:
     Atatürk, Samsuna çıkışından 6 gün sonra karargahını 25 Mayıs 1919 itibariyle Havzaya taşıyor. Atatürk Kurtuluş Savaşı mücadelesini Havzada planlıyor ve programlıyor. Anadoluda Kurtuluş Savaşının ilk mitingini Havza yapmıştır. Havza açısından bu tarihi olay çok önemli bir gelişmedir. Havzanın bu anlamda tanıtımı ve Kurtuluş Savaşının mücadelesinin yeri konusunda çok önemli çalışmalar yapmak durumundayız. Çünkü bu çok fazla bilinen bir gerçek değildir. Atatürkün 18 gün boyunca Havzada kalışı, Kurtuluş Savaşı mücadelesini burada yürütmesi ve ileri ki tarihlerde yapacağı çalışmaları da burada planlaması anlamında markalaştırmak için elimizden geldiğince çalıştık. Şunu da belirteyim Havza görev yapmış olduğun diğer ilçelere kıyasla şehit sayısı oldukça yüksek. Bu da gösteriyor ki Havza ve Havzalılar bu ülke için ve bu ülke toprakları için her zaman önem arz edecek.
     Rüstemoğlu, Havzada yapılan çalışmaları ise şöyle anlattı:
     Görev yapmış olduğum dönem içinde önemli hizmetlerimizden birisi organize sanayi bölgesinin Bakanımızın yol göstermesi ile iktisat organize sanayi bölgesine çevrilerek yatırım planı kapsamına alınması. Kılavuz Ormanı içindeki termal turizm alanının ihaleye çıkmasını istedik. Bunun için Havza Belediyesi de çalışmalar yapmıştı. Burada parseller ufaktı o yüzden ihaleler başarılı olmamıştı. Yapılan parsel birleştirilmesi ile 135 dönümlük bir parsel elde edildi ve ihaleye çıkıldı. İhaleyi de alan bir firma oldu. Umarız ki bu yatırım bir an evvel hayata geçer. Havzayı bu konuda alt yapısı hazır vaziyette görüyorum. Havza olarak biz, yatırımcılara termal su taahhüdünde bulunduk. Bunun yanı sıra Havza Belediyesi ve İl Özel İdaresi tarafından Termal Su Birliği kuruldu. Bu birlik halihazırdaki alt yapıyı, gerek depolar ve iletim hatları anlamında modernize edilmesi, kaplıca su kaynağının modernize edilmesi anlamında keşifler hazırlanması ve yeni termal kaynakların bulunması yönünde çalışmakta. Yine Havzada Devlet Hastanesi yapılması için çok önemli çaba sarf ettik. Hastane için yer ayarladık. TOKİ tarafından ihale aşamasına gelindi. 75 yataklı olarak planlana hastane daha sonra 100 yatağa çıkarıldı. Ayrıca Belediyemizin öncülüğünde Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından ilçede yapılacak Termal Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezinin oluşturulması çalışmaları yoğun şekilde yürütüldü ve o da şu an ihale aşamasına geldi. Yine Havza İlçesi ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği tarafından Çevre Yolu dediğimiz 2 kilometrelik Samsun Vezirköprü yolu Havza şehir geçişi ve Kavşağı bölünmüş yol olarak yapıldı ve bitirildi. Güzel bir yol oldu. Bunlar yine belirtiyorum tek başımıza yapmış olduğumuz hizmetler değil. Bu hizmetler Başbakanımız, Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, Valilerimiz, Belediyemiz, Siyasi Parti Temsilcileri ve Havzalıların büyük katkı ve destekleri ile olan işler. Bu ve bundan önceki tüm çalışmalara destek veren, katılan tüm paydaşlara teşekkür ederim. Hizmet noktasında bizim de bir katkımız var ise bu bizim için çok büyük bir mutluluk olmuştur. KÖYDES kapsamında köylerimizdeki alt yapı sorunlarının giderilmesi için çok önemli çalışmalar yapıldı. İçme suyunda çok önemli bir sorunumuz kalmadı. Tüm köy merkezlerimizin içme suyu var. Birkaç köy mahallemizde maalesef sıkıntı devam ediyor. Bunlarında projelerini hazırladık. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde bu sorunlarda çözülecek. Köylerimizin geneline baktığımızda pek fazla sorunu olan köyümüz yok. En önemli sorun köylerimizin kanalizasyon sorunu. Bunda da yüzde 50 köyümüzün kanalizasyonu tamamlandı.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Havza Kaymakamı Rüstemoğlu, Antalyanın Serik ilçesine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER