Hayalini gerçekleştirmek için 3 üniversite bitirdi

Hayalini gerçekleştirmek için 3 üniversite bitirdi -Afyonkarahisarın Hocalar ilçesine bağlı Akçadere köyünde yaşayan veteriner hekim, 3 üniversite bitirdikten sonra 100 büyükbaş hayvan kapasiteli tesis kurarak çocukluk hayalini ger


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Mustafa Güngör - Afyonkarahisarın Hocalar ilçesine bağlı Akçadere köyünde yaşayan veteriner hekim, Sivas, Aydın ve Afyonkarahisarda üniversitelerin hayvancılıkla ilgili bölümlerinden mezun olup süt üretim tesisi kurarak, çocukluk hayalini gerçeğe dönüştürdü.
     Veteriner hekim Mükerrem Sayın, AA muhabirine, Akçadere köyünde geçen çocukluğunda, ailesinin ilkel yöntemlerle yaptığı süt üretimini izleyerek büyük bir tesis kurmayı hayal ettiğini söyledi.
     Liseyi bitirince ideallerinin peşinden giderek, Sivasta Cumhuriyet Üniversitesi Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Bölümü, Aydında Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü ve Afyonkarahisarda Afyon Kocatepe Üniversitesi Veterinerlik Fakültesini bitirdiğini belirten Sayın, üniversite öğrenimi sırasında büyük çiftliklerde ve süt üretim tesislerinde çalışarak deneyim kazandığını, sektöre verilen destekleri de yakından takip ettiğini bildirdi.
     -Atadan gelen mesleğimiz-
    
     Mükerrem Sayın, hayvan yetiştiriciliğini, atadan gelen mesleğimiz diye niteleyerek, çocukluğundan bu yana tek idealinin bu mesleği yapmak olduğunu anlattı.
     Üniversitelerden mezun olunca Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) destek alarak meslek yaşamına atılmaya karar verdiğini dile getiren Sayın, şöyle konuştu:
     Türkiyede ilkel ve modern tip süt üretimi var. Çoğunlukla ilkel yöntemlerde üretim yapılıyor. İlkel yöntemlerde süt üretiminden kurtularak Avrupa Birliği (AB) standartlarında üretim yapmak için girişimde bulundum. Devletimiz, üreticilerin önünü açmak için önemli destekler sağlıyor. Yüzde 50-60 oranındaki hibe destekleri bizim için de teşvik edici oldu. Projemizi hazırlayarak TKDK desteğiyle çocukluk hayalimi hayata geçirdim. Modern yöntemlerde, soğuk zinciri kırılmadan hijyenik ortamda sağılan sütün litresi, bakteri üreme ortamına sahip ilkel yöntemle sağılan sütün litresine göre 25-30 kuruş daha fazla. İlçemizde olmayan bir tesisi, köyümüzde hayata geçirdiğim için mutluyum.
     Sayın, 100 büyükbaş hayvan kapasiteli tesiste yaklaşık 10 kişiye istihdam sağlamaktan da ayrıca mutlu olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Hayalini gerçekleştirmek için 3 üniversite bitirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER