Hayata tek eliyle tutundu

Hayata tek eliyle tutundu -Geçirdiği kazada ayaklarını ve bir kolunu kaybetmesine rağmen yaşama azmini yitirmeyen genç, ihtiyaçlarını tek koluyla karşılıyor -Arkadaşlarıyla futbol ve satranç oynayabilen gencin en büyük hayal


ŞANLIURFA (A.A) - Eşber Ayaydın - Geçirdiği kazada ayaklarını ve bir kolunu kaybetmesine rağmen yaşama azmini yitirmeyen genç, ihtiyaçlarını tek koluyla karşılıyor.
     Yaklaşık 4 yıl önce evinin damında yüksek gerilime kapılıp ağır yaralanan ve yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Abdulmütalip Çiçekin ameliyatla iki bacağı ve bir kolu alındı.
     Şanlıurfa ve Konyada gördüğü tedavi sonrası iyileşen Çiçek, hayata tek elle tutunmaya başladı. Eğitimine devam eden, ailesi ve arkadaşlarının yardımıyla sosyal faaliyetlere katılan Çiçek, geçen yıldan bu yana tek eliyle futbol da oynuyor. Çiçeki, sahada tek eliyle top peşinde koşuşturduğunu görenler şaşırıyor.
     Yaşama azmiyle çevresindekilerin takdirini kazanan, arkadaşlarıyla futbol maçı yapan, satranç oynayan Çiçekin en büyük hayali Galatasarayın file bekçisi Fernando Muslerayla tanışmak.
    
     -Futbolla hastanede tanıştı
    
     Yaşadıklarını AA muhabirine anlatan Abdulmuttalip Çiçek, evlerinin damında bulunan demirleri indirip eskiciye satmak istediğini ancak bu sırada demirin elektrik tellerine takıldığını ve ağır yaralandığını söyledi.
     Uzun süre hastanelerde tedavi gördüğünü, bu dönemde el ve ayaklarının kesildiğini ifade eden Çiçek, ancak yaşamdan hiç kopmadığını dile getirdi.
     Kaza geçirdiğim günden beri hep şükrettim diyen Çiçek, hastanede kendisinden kötü durumda olanları görüp kendi kendini teselli etmeye çalıştığını söyledi.
     İyileştikten sonra da futbol ve satranç oynamaya başladığını anlatan Çiçek, şunları kaydetti:
     Tedavi gördüğüm hastanede futbolla tanıştım. Okuldan arta kalan zamanlarda arkadaşlarla Şanlıurfa Belediyesi Hayati Harrani Gençlik Merkezindeki sahada futbol oynuyoruz. Diğer engellilere de hayattan kopmamalarını öneriyorum. Her şeyde bir hayır vardır. Hiçbir şey için üzülmesinler. Sadece kendi tarzlarına göre yaşamayı sürdürmeyi öğrensinler.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Hayata tek eliyle tutundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER