Haydar Aliyev, ölümünün 9. yılında anıldı

Haydar Aliyev, ölümünün 9. yılında anıldı


KARS (A.A) - Azerbaycanın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, ölümünün 9. yılında Karsta düzenlenen törenle anıldı.
     Azerbaycanın Kars Başkonsolosluğunda düzenlenen törende, Aliyevin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
     Törende konuşan Azerbaycanın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Haydar Aliyevin, Azerbaycan halkının yüreğinde ayrı bir yeri olduğunu söyledi.
     Haydar Aliyevin, her zaman Azerbaycan halkının gelişmesi için büyük hizmetler yaptığını belirten Süleymanov, şöyle konuştu:
     Haydar Aliyev, büyük işler faaliyete geçirmiştir. Haydar Aliyev Azerbaycana geldiğinde, Azerbaycan çok kötü durumdaydı. Hem siyasi hem ekonomik açıdan çok çıkılmaz bir durumdaydı. Çok kısa dönemde Haydar Aliyev tüm bu sorunları bitirdi. Azerbaycanı bölmek isteyen kuvvetlerin önünü kesti. Büyük petrol ve doğalgaz anlaşmaları Haydar Aliyev zamanında yapıldı. Büyük firmalar tarafından Azerbaycana yatırımlar yapıldı. Bunların hepsi Haydar Aliyevin sayesinde oldu. Haydar Aliyevin hayata geçirdiği siyasetler neticesinde Azerbaycan kısa dönemde kötü durumundan çıkmaya başladı.
     Süleymanov, Bakü-Tiflis-Erzurum doğalgaz hattının ve Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesi fikrinin de Haydar Aliyevden çıktığını dile getirdi.
     Haydar Aliyevin Türkiye sevdalısı olduğuna değinen Süleymanov, şunları kaydetti:
     Türkiye sevdalısıydı ve Türkiyeyi seven bir devlet adamıydı. Her zaman, her yerde Türkiye sevgisini dile getirmiştir. Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol hattı hayata geçirilirken buna çok engeller vardı. Birçok devlet bu hattın Türkiyeden geçmesini istemiyordu. Haydar Aliyev, bu petrol hattı için çok zahmetler çekti ve neticede bu petrol hattı Türkiyenin arazisinden geçti. Haydar Aliyev her açıdan büyük bir devlet adamıydı. Azerbaycan halkı olarak biz Haydar Aliyev ile gurur duyuyoruz.
     Kars Valisi Eyüp Tepe de Azerbaycanın geldiği nokta göz önüne alındığında, Haydar Aliyevin ne kadar büyük bir lider olduğunun açıkça ortaya çıktığını söyledi.
     Tören, Aliyevi anlatan sinevizyon gösterisiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Haydar Aliyev, ölümünün 9. yılında anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER