Haymana Meslek Yüksekokulu İlk Mezunlarını Verdi

Haymana Meslek Yüksekokulu İlk Mezunlarını Verdi


ANKARA (A.A) - Ankara Üniversitesi Haymana Meslek Yüksekokulu bu eğitim öğretim yılında ilk mezunlarını verdi.
     Haymana Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, Kaymakam Hüseyin Karameşe, Belediye Başkanı Hacı Aysu, Haymana Meslek Yüksekokul Müdürü İsmail Ağırbaş, çok sayıda öğretim görevlisi, veliler ve öğrenciler katıldılar.
     Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. İsmail Ağırbaş, Haymana Meslek Yüksekokulundan bugün 51 öğrencinin mezun olduğunu belirterek, bugünü ilk mezunlarını vermesi açısından okul için tarihi bir gün olduğunu söyledi.
     Öğrencilerinin artık kendi ayakları üzerinde durabileceklerini, onlara azimli ve gayretli olmayı öğrettiklerini anlatan Ağırbaş, okulun Haymanada açılmasına büyük katkı sağlayan Kaymakam Hüseyin Karameşe ve Belediye Başkanı Hacı Aysuya teşekkür etti.
     Belediye Başkanı Hacı Aysu da büyük bir heyecan içinde olduğunun belirterek, okulun yapım aşamasında çok yorulduğunu dile getirdi.
     Aysu, şöyle konuştu:
     Haymana Meslek Yüksekokulu binasının tadilatı için yurt dışına çıkmıştım. Beş ülke gezmiş, ancak istediğimiz bağışı toplayamadığımız için bunalmıştım. Bu arada Haymanadan beni aradılar ve dediler ki; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Haymanaya gelmiş. Sayın Bakanımla telefon görüşmem esnasında, Bakanım bana dedi ki, Hacı Başkan tatili bırak, dön. Ancak kendisine tatile gitmediğimi, yüksekokul için bağış toplamaya çıktığımı söylemiştim. Sağolsun sayın Bakanım bana yurt dışından dönmemi ve kendisine lazım olan parayı karşılamaya çalışacağını söyledi ve nitekim yüksekokulumuzun tadilatı için 1 Milyon TL yardımda bulundu. Anlayacağınız bu okulun yapımında Sayın Bakanımız Mehmet Şimşekin büyük emeği var. Kendisine teşekkürlerimi iletiyorum.
     Kaymakam Hüseyin Karameşe de ilçenin yüksek okulun yapılmasıyla 30 yıllık bir hayalinin gerçeğe dönüştüğünü anlattı.
     En karlı yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu söyleyen Karameşe, ilçenin yüksekokulla birlikte, zenginleşmeye başladığını, sosyalleştiğini, Türkiyenin tanınan bir yüzü olduğunu ifade etti.
     Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ ise Haymana-nın 30 yıldır hayal ettiği rüyanın bugün hasat dönemidir. Her şey Haymana-da başladı. Bu okulun kahramanı Haymanalılardır. Kaymakam Hüseyin Karameşe ve Belediye Başkanı Hacı Aysunun bu hayali bize iletmelerinin ardından, biz de Ankara Üniversitesi olarak bu rüyaya sahip çıktık dedi.
     Törende, dereceye giren öğrencilere plaket verilirken, okul birincisi Yusuf Baltacı mezunlar adına bir konuşma yaptı.
     Yaş kütüğüne plaket çakılması, mezuniyet belgelerini verilmesi ve yemin töreninin ardından öğrencilere keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladılar.
     (RIM-BİL)
<< Önceki Haber Haymana Meslek Yüksekokulu İlk Mezunlarını Verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER