Hayrunnisa Gülün sözlerinden etkilendi, kitap yazdı

Hayrunnisa Gülün sözlerinden etkilendi, kitap yazdı -Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün eşi Hayrünnisa Gül tarafından bir yılda 385 kitap okuduğu için ödüllendirilen 12 yaşındaki Şefika Güneyin, Melis isimli ilk kitabı yayımlandı


ORDU (A.A) - Hayati Akçay - Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün eşi Hayrünnisa Gül tarafından, bir yılda 385 kitap okuduğu için ödüllendirilen 12 yaşındaki Şefika Güneyin, Melis isimli ilk kitabı yayımlandı.
     Orduda 2011 yılında Konuşan Kitap Şenliğinde, çok kitap okuduğu için Hayrünnisa Gülün ödüllendirdiği Şefika Güney, ilk kitabını yayımlamasının ardından kentte düzenlenen 2. Karadeniz Fuarına da konuk yazar olarak davet edildi.
     Fuarda AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Güney, çok küçük yaşlarda kitap yazdığı ve yazar olduğu için mutluluk duyduğunu ifade etti. Okumayı çok sevdiğini, odasının oyuncaklar yerine kitaplarla dolu olduğunu ifade eden Güney, Kitap yazmama Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gülün eşi Hayrunnisa Gül hanımefendi vesile oldu dedi.
     Hayrunnisa Gül tarafından, çok kitap okuduğu için ödüllendirildiğini hatırlatan Güney, şunları söyledi:
     Hayrunnisa Gül hanımefendinin bana ödül verirken söz uçar yazı kalır demesi üzerine kitap yazmaya karar verdim. Bu söz beni yazmak için teşvik etti. Aldığım ödül halen odamda ve ona her baktığımda yazmaya, okumaya ve bir şeyler üretmeye daha da istek duyuyorum. Ödül motivasyonumu artırıyor. Bu kitabımı Hayrunnisa Gül hanımefendiye hediye etmek istiyorum. Yazmayı çok seviyorum ve bundan sonra da kitap yazmayı sürdüreceğim.
     Kitabında, ilkokulda okuyan bir kızın, ailesi ve arkadaşlarıyla ilişkilerini anlattığını belirten Güney, Kitabım 100 sayfanın üzerinde. Geçtiğimiz yıl basıldı. Şu anda Türkiyenin en küçük yazarları arasındayım. Kitabımda 12-13 yaşlarındaki bir kızın yaşamı anlatılıyor. Şimdilik kitabıma gösterilen ilgi tahminimden daha fazla. Umarım kitabımı satın alanlar çok beğenir diye konuştu.
    
     -Beni gören çok şaşırıyor-
    
     Fuarda kendisini görenlerin çok şaşırdığını ve ilgi gösterdiğini anlatan Güney, sözlerine şöyle devam etti:
     Herkes kitabımı inceliyor. Genellikle ilk soruları da bunu sen mi yazdın oluyor. Yaşıtlarım beni örnek alıyor. Bu da beni çok mutlu ediyor. Onlara birkaç tavsiyem var. Televizyon karşısında ve bilgisayar başında fazla vakit geçirmesinler. Çok fazla kitap okusunlar ancak o zaman başarıya ulaşırlar. Ben çok okumanın birçok kapıyı açacağına inanıyorum.
     Güney, doktor olmak istediğini, bunun yanı sıra yazarlığı da sürdürmeyi düşündüğünü sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Hayrunnisa Gülün sözlerinden etkilendi, kitap yazdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER