Hayvan yakalama timlerine eğitim

Hayvan yakalama timlerine eğitim


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelindeki 12 ilçe belediyesinin hayvan yakalama timlerine eğitim verildi.
     Sivil Toplum Merkezinde gerçekleştirilen eğitimde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Osman Poyraz, her sene 4 binden fazla hayvanı yakalayıp kısırlaştırma, aşılama ve rehabilitasyon hizmeti yaptıklarını belirterek, 1 çift hayvanın kısırlaştırılmadığı takdirde bu çiftten 6 yılda 65 bin hayvanın üreyebildiğini söyledi.
     Poyraz, belediye olarak sokak hayvanlarına yönelik çalışmalara çok önem verdiklerini vurgulayarak, bu kapsamda modern hayvan barınağı, rehabilitasyon, aşılama ve kısırlaştırma faaliyetleri gibi birçok hizmet verdiklerini, hayvan yakalama timlerini de bu doğrultuda hayata geçirdiklerini kaydetti.
     Her sene 4 binden fazla hayvanı yakalayıp gerekli hizmetleri yerine getirdiklerini dile getiren Poyraz, yakalama timlerinin büyük bir sorumlulukla kent genelinde görev aldıklarını ifade etti.
     Eğitimde, katılımcılara hayvan yakalama yöntemleri ve yeni gelişen yakalama aletleri hakkında uzmanlar tarafından bilgiler verilerek, 70 metreden hayvana zarar vermeden uyuşturucu iğne atabilen araçlar, kedi yakalama ekipmanları gibi teknolojik sistemler, uygulamalı olarak tanıtıldı.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Hayvan yakalama timlerine eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER