Hayvanat bahçesinin yeni konukları Afrika kedileri

Hayvanat bahçesinin yeni konukları Afrika kedileri -Dünyanın üçüncü, Avrupanın ikinci ve Türkiyenin en büyük hayvanat bahçesi konumundaki Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi, tür sayısını artırıyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi, Senegalden nesli tükenme tehlikesi altında olan bir çift Afrika kedisi getirdi.
     Dünyanın üçüncü, Avrupanın ikinci ve Türkiyenin en büyük hayvanat bahçesi konumundaki Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi, tür sayısını artırıyor.
     Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetler Daire Başkanı Celal Özsöyler, yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni türleri hayvanat bahçesi bünyesine kazandırdıklarını belirtti.
     Bu kapsamda uzun süren çalışmalar neticesinde Senegalden Gaziantepe nesli tükenme tehdidi altındaki Afrika kedisi (Genetta Pardina) getirdiklerini ifade eden Özsöyler, böylelikle mevcut türün 301e, hayvan sayısının ise 7 bin 100e ulaştığını vurguladı.
     Özsöyler, erkekleri 2-2,5 kilo, dişileri ise 1-1,5 kilo olan Afrika kedilerinin ortalama ömürlerinin 18-20 yıl arasında değiştiğini dile getirdi.
    
     -Ziyaretçi sayısı artıyor-
    
     Özsöyler, Gaziantep Hayvanat Bahçesinin gerek tür, gerekse temizlik, bakım ve hizmet kalitesi açısından ziyaretçilerinden "tam not" aldığını belirtti.
     Özellikle son zamanlarda Türkiyede hiçbir hayvanat bahçesinde bulunmayan su samurlarının ilgi gördüğünü aktaran Özsöyler, "Hayvanat bahçemize Armadillo, Karıncayiyen, Geregedan ve Penguen getirmek için çalışmalarımız sürüyor. Amacımız ziyaretçileri her gelişlerinde değişik bir hayvan türüyle karşılamak" ifadelerini kullandı.
     Bu yılın 4 aylık döneminde hayvanat bahçesinde 1 milyon 150 bin kişiyi ağırladıklarını ifade eden Özsöyler, yılda ortalama 2,5 milyon kişi olan ziyaretçi sayısının bu yıl 3,5 milyona ulaşmasının beklendiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Hayvanat bahçesinin yeni konukları Afrika kedileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER