Hayvanları Koruma Günü

Hayvanları Koruma Günü -Giresun Valisi Şahin, mesaj yayımladı


GİRESUN (A.A) - Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, hayvanların ekolojik dengelerin oluşmasını sağlayan, sevgileri ile günlük yaşantıları zenginleştiren dostlar olduğunu belirterek onları koruyup, haklarına sahip çıkmanın bir insanlık görevi olduğunu bildirdi.
     Vali Şahin, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, insanoğlunun aymaz davranışları ve şuursuzca müdahaleleriyle bazı hayvanların neslinin tükendiği ve bazılarının ise tükenmeye yüz tuttuğunun gözlemlendiğine dikkati çekti.
     Türkiyede 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile bütün hayvanların yaşama haklarının güvence altına alındığını anımsatan Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Hayvanlara karşı her çeşit kötü muamele ve uygulamalar yasaklanmış ve kanuni müeyyidelere bağlanmıştır. Hayvanları korumak ve kollamak, hepimizin görev ve sorumlulukları arasında yer almakta. Toplum olarak tüm canlıların ve hayvanların korunmasına özen göstererek, özellikle çocuklarımızı hayvan sevgisiyle dolu ve hayvan haklarına saygılı bireyler olarak yetiştirelim.
     Hayvanları seviniz ve sevdiriniz, onları koruyunuz. Evcil hayvanlarınızı sokağa terk etmeyiniz. Onların beslenme, barınma, sağlık ve sevgi gibi ihtiyaçlarını karşılamak için çaba gösteriniz. İlimizde İl Hayvanları Koruma Kurulu, hayvan haklarının korunmasına ve oluşan sorunların çözümüne ilişkin çalışmalarını aralıksız ve kararlılıkla sürdürmektedir. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle, hayvanların korunması konusunda her kesimden en yüksek hassasiyeti göstermelerini bekliyorum.
    
     Muhabir: Veysel Kara
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Hayvanları Koruma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER