Hayvanları Koruma Kanununda yapılması düşünülen değişiklik

Hayvanları Koruma Kanununda yapılması düşünülen değişiklik -Malatya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Erdem, taleplerini içeren mektubu, Başbakan Erdoğana gönderilmek üzere AK Parti İl Başkanlığına teslim etti (Fo


MALATYA (A.A) - Malatya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Filiz Yenier Erdem, Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısıyla ilgili taleplerini içeren mektubu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğana iletilmek üzere AK Parti İl Başkanlığına teslim etti.
     AK Parti İl Başkanlığına gelen Erdem, üzerinde, Sayın Başbakanımız hayvan dostlarımızla da beraber yürümek istiyoruz biz bu yollarda. Hayvanlarımızı yok edecek yeni yasa için son umudumuz sizsiniz yazılı mektubu İl Başkan Yardımcısı Selim Çağlara verdi.
     Filiz Erdem, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, senelerdir hayvanseverler ve sivil toplum kuruluşları olarak sokakta yaşayan sahipsiz hayvanların sahibi olmaya, onlara kol kanat germeye çalıştıklarını söyledi. Mevcut yasada eksiklikler olduğunu zaman zaman dile getirdiklerini belirten Erdem, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın seçimden önce kendilerine yasayı değiştirme sözü verdiğini, ancak şu an 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile yapılması düşünülen değişikliklerin umdukları gibi olmadığını bildirdi.
     Yasal düzenlemeyle doğal yaşam parkı adı altında sokaktaki bütün hayvanların toplanacağını savunan Erdem, Biz bunu ölüm kampı diye adlandırıyoruz. Barınaklarda köpekler ölürken, kocaman alanlarda o hayvanların halini tahmin dahi edemiyoruz. Biz bu yasanın çıkmasını istemiyoruz ifadelerini kullandı.
     Başbakan Erdoğanın kendilerinden yana olacağına inandığını belirten Erdem, Bir çıkarımız yok. Hayvanlar için bu kadar çaba, emek sarf ediyoruz. Her şeyden önce dinimiz gereği onları sevmek gerekiyor dedi.
     Selim Çağlar da, yasa tasarısına ilişkin taleplerin yazılı olduğu mektubu Başbakan Erdoğana ileteceklerini belirtti. Malatya Belediyesinin sokak hayvanlarına ve köpeklerine yönelik olumlu uygulamalarının bulunduğunu ifade eden Çağlar, buna rağmen olumsuz durumların tespiti halinde kendileriyle paylaşılmasını istedi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER