HDK heyeti Hatayda

HDK heyeti Hatayda


HATAY (A.A) - Aralarında Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Levent Tüzelin de bulunduğu Halkların Demokratik Kongresi (HDK) heyeti, bölgedeki gelişmeleri değerlendirmek üzere Hatay-a geldi.
     BDP Mersin milletvekili Kürkçü, Hatay Gazeteciler Cemiyetinde (HGC) yaptığı açıklamada, sınır bölgesi olan Hatayda vekillerinin bulunmadığını o yüzden burayı ziyaret ederek yetkililerle bölgenin durumuyla ilgili görüşmek için kente geldiklerini söyledi.
     Suriyedeki olaylar nedeniyle bölgede göçün arttığını ifade eden Kürkçü, Suriyede baş gösteren çatışmalar dolayısıyla özellikle Antakyada göçün arttığını ve bu göçler sonrası birçok sorunların ortaya çıktığını görüyoruz. Hem sivil yaşamda hem ticari ve devlet-toplum ilişkilerinde ortaya çıkan bu sorunları valilikle görüşmeye geldik. Vali yardımcı Orhan Mardinli ile yaptığımız görüşmelerde sorunları dile getirdik şimdi de cevabını bekliyoruz dedi.
     Kürkçü, kentte yapacakları ziyaretler sonrasında tüm sorunların cevabını bulacaklarını bildirdi.
     İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ise, Hatay halkını ilgilendiren Suriyedeki çatışmalı ortamın bir an önce sona ermesini istediklerini, Suriye halkının geleceğini hiçbir dış müdahale olmaksızın kendilerinin belirlemesi gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Lale Köklü
     Yayıncı: İsmihan Özgüven

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER