Hedefleri Tek Dünya Ödülünü almak

Hedefleri Tek Dünya Ödülünü almak -Uluslararası Organik Tarım Federasyonu Tek Dünya Ödülüne aday olan OGÜFün projesi ilk beşe girerek finalde yarışmaya hak kazandı -Organik Güvenilir Gıda Üreticileri Federasyonu Başkanı Ilıcal


ERZURUM (A.A) - Muharrem Aksakallı - Uluslararası Organik Tarım Federasyonu Tek Dünya Ödülüne aday olan Organik Güvenilir Gıda Üreticileri Federasyonunun (OGÜF) projesi, ilk beşe girerek finalde yarışmaya hak kazandı.
     Uluslararası Organik Tarım Federasyonu tarafından 2 yılda bir verilen Tek Dünya Ödülüne aday olan OGÜF, Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından da desteklenen Organik tarımda rastlantısal hatalar için algoritma stratejileri geliştirme projesi ile finale kalma başarısını gösterdi.
     OGÜF Başkanı Nazmi Ilıcalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projelerinin bir yıllık süreçte hazırlandığını ve KUDAKA tarafından da 70 bin avro ile desteklendiğini belirterek, yüzlerce projenin yarıştığı yarışmada finale kalmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.
     Ilıcalı, adaylık süreci kapsamında Uluslararası Organik Tarım Federasyonu Tek Dünya Ödülü Jüri Başkanı Bernard Geierın geçtiğimiz nisan ayında Erzuruma geldiğini anımsatarak, şunları kaydetti:
     Geier, Erzurumda çiftçilerimizle bir araya gelerek, gerekli incelemelerde bulundu. Kendisine projemiz hakkında bilgiler verdik. Ardından Uluslararası Organik Tarım Federasyonu çalışmalarını tamamlayarak ilk beşe giren projeleri açıkladı. Projemizin ilk beşe girdiğini öğrenince büyük gurur yaşadık. Çünkü ilk 5 proje bir katalogda toplanarak tanıtılacak. Bu da ülkemiz organik tarım çalışmalarının tanıtımına büyük katkı sağlayacak.
    
     -Almanyada sunum yapılacak-
    
     Ilıcalı, 12 Eylül tarihinde Almanyada jüri önünde sunum yapacaklarını belirterek, hedeflerinin Tek Dünya Ödülünü almak olduğunu söyledi.
     Türkiyeden yarışmaya kendilerinin hazırladığı projenin katıldığını bildiren Ilıcalı, Küba, Hindistan, Filipinler ve Nikaraguadan yapılan projelerin de kendilerinden başka ilk beşte yer aldığını ifade etti.
     Uluslararası Organik Tarım Federasyonunun 800den fazla üyesi olan bir organizasyon olduğuna dikkati çeken Ilıcalı, şunları kaydetti:
     Böyle önemli bir yarışmada ilk 5 içinde olmak bile büyük bir gurur. Ancak asıl hedefimiz büyük ödülü almak. İddialı bir projemiz olduğunu düşünüyoruz. Projemizin en önemli özelliği, dünyanın Türkiyedeki organik tarım çalışmalarını tanımasını sağlayacak olmasıdır. Şu ortamda, organik tarımda dünya Erzurumu konuşuyor. Umarız büyük ödülle Türkiyeye döneriz.
     Ilıcalı, ilk 5 arasında olmaları sebebiyle, Uluslararası Organik Tarım Federasyonunun www.one-world-award.de isimli sitesinde, projelerinin tanıtımının yapıldığını sözlerine ekleyerek, şöyle devam etti:
     Kısmet olur da birinci olursak, ödülü nerede kullanacağımızı deklare etmemiz lazım. Türkiyede şu anda 50 tane meslek yüksekokulunda organik tarım programı faaliyette. Bin 500 öğrenci mezun edilmiş. Bunların hepsi boşta. Biz bunlara sahip çıkmak zorundayız. Kazanacağımız ödülü bu alanda kullanacağız. Türk organik tarımına katkı sağlamaya çalışacağız.
     Ilıcalı, Organik Güvenilir Gıda Üreticileri Federasyonu olarak, Türkiyede organik tarımın gelişmesi için çalışmalarına devam edip, yeni projeler üretmeye çalışacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Hedefleri Tek Dünya Ödülünü almak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER