Hem meslek öğrenecekler, hem de Türkçe

Hem meslek öğrenecekler, hem de Türkçe -TİKA ile Mezitli Kaymakamlığı işbirliğinde yürütülen Uygulamalı Mesleki Eğitim Projesi kapsamında 5 ülkeden gelen 53 genç, Mersinde staj yapacak


MERSİN (A.A) - Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ile Mezitli Kaymakamlığınca yürütülen Uygulamalı Mesleki Eğitim Projesi (UMEP) kapsamında Kosova, Makedonya, Bosna Hersek, Sırbistan ve Karadağdan gelen 53 genç, Mersinde staj yapacak.
     Mezitli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yürütülen proje çerçevesinde kente gelen gençler, staj görecekleri iş yeri sahipleri ile Suphi Öner Öğretmenevinde bir araya geldi.
     Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, 3 yıl önce Kosova ile başlattıkları proje ile dağılan Yugoslavya topraklarındaki ülkelerden gençleri Mersine getirerek mesleki becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.
     Bunu yaparken hem Türkiye ile dostluğun her alanda gelişmesine katkı sunmayı, hem de gençlerin Türkçe öğrenmelerini hedeflediklerini ifade eden Kıcıroğlu, Geçen yıl projeye Makedonya ve Bosna Herseki ilave ettik. Bu yılda Sırbistan ve Karadağı ekleyerek ülke sayısın 5e çıkardık dedi.
     Bu yıl 4üncüsü gerçekleştirilen proje çerçevesinde kente gelen 53 gencin bir ay boyunca belirlenen iş yerlerinde staj yapacağını vurgulayan Kıcıroğlu, şöyle devam etti:
     Bu proje gençlerin hem tatil yapma, hem ülkeyi tanıma, hem de meslek bilgilerini artırmak amacıyla hazırlandı. Gençlere stajın yanında Türkçe, dans, step ve yüzme kursları vereceğiz. Ayrıca hafta sonları düzenlenecek gezilerle hem Mersinin tarihi, turistik ve kültürel yerlerini, hem de doğal güzelliklerini onlara göstereceğiz.
     Gençlerle iş yeri sahiplerinin yer aldığı toplantıya ayrıca Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer ile Fındıkpınarı Belde Belediye Başkanı Fatih Say da katıldı.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Hem meslek öğrenecekler, hem de Türkçe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER