Hemşireler Günü

Hemşireler Günü -Gaziantep Sağlık Müdürü Prof. Dr. Karakök: -"Hemşireliğin temelinde insan sevgisi ve insana saygı yatmaktadır"


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, hemşireliğin güç çalışma şartlarını gerektiren, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslek olduğunu belirterek, bu mesleğin temelinde insan sevgisi ve insana saygının yattığını kaydetti.
     Karakök, 12 Mayıs Hemşirelik Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, bu özel günün herkese hemşirelerin toplum sağlığına verdiği ve verebileceği önemli katkıları anımsattığı için kutlandığını belirtti.
     Hemşireliğin, insanın yaşam sürecinin her evresinde farklı biçimde gereksinim duyduğu bakım, iyileştirme, destekleme ve bilgilendirme gibi sağlığı kapsayan her türlü sürecin karşılanmasını sağladığını ifade eden Karakök, şunları bildirdi:
     "Milliyet, renk, inanç, yaş, cinsiyet, siyasi ve sosyal statü hemşirelik hizmetini kısıtlayamaz ki şu an içerisinde bulunduğumuz ve doktoru, hemşiresi, ebesi ve tüm sağlık çalışanlarıyla, kısaca insanımızla birlik beraberlik içerisinde savaş mağduru misafirlerimize hizmet ediyor olmak bunun en güzel örneğidir diye düşünüyorum. Bu ekip hizmetinin olmazsa olmaz ve en temel unsurlarından biri olan hemşirelerimiz ülkemiz sağlık sorunlarının çözümüne yönelik çabalarımızda giderek önem kazanan bir role sahip olmaktadırlar. Güç çalışma şartlarını gerektiren, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslek olan hemşireliğin temelinde insan sevgisi ve insana saygı yatmaktadır. Meslek mensubu özverili sevgili arkadaşlarımızın hemşireler gününü kutluyor gösterdikleri çaba ve sarf ettikleri emekler için teşekkür ediyorum."
    
     Yayıncı: Ömer Fansa

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER