Hemşireler Haftası

Hemşireler Haftası -Çorum İl Sağlık Müdürü Dr. Yücel: -"Verimli ve etkin bir sağlık hizmeti sunan hemşirelerimizin, sadece hemşireler gününde değil, her zaman hatırlanması ve desteklenmesi gerekmektedir"


ÇORUM (A.A) - Çorum İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel, "Verimli ve etkin bir sağlık hizmeti sunan hemşirelerimizin, sadece hemşireler gününde değil, her zaman hatırlanması ve desteklenmesi gerekmektedir" dedi.
     Yücel, Hemşireler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, hemşireliğin, güç çalışma şartları gerektiren, insan sevgisiyle dolu, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran, zor ama onurlu ve kutsal bir meslek olduğunu belirtti.
     Hemşirelik mesleğinin tüm dünyada öncü ismi olarak kabul edilen Florence Nightingalenin doğum günü olan 12 Mayıs tarihinin Dünya Hemşireler Günü, takip eden haftanın ise Hemşireler Haftası olarak kutlandığını vurgulayan Yücel, mesajında şunları kaydetti:
     "Bugün dünyada ve ülkemizde hemşireliğin temel sorumluluğu, toplumun sağlığını yükseltmek, hastalıklı bireyi tedavi etmek ve acısını dindirmektir. Bu sorumlulukları yerine getirirken kurallara uygun hareket etmek, bilgili, ahlaklı ve vicdanlı olmak, hemşireliğin temel davranış biçimidir. Verimli ve etkin bir sağlık hizmeti sunan hemşirelerimizin, sadece hemşireler gününde değil, her zaman hatırlanması ve desteklenmesi gerekmektedir. İnsan sağlığı için özverili çalışmalarda bulunarak kutsal hemşirelik görevini ifa eden bütün fedakar hemşirelerimizin Hemşireler Gününü kutlar, sağlık, esenlik ve başarılar dilerim."
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Hemşireler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER