Hemşireler haftası

Hemşireler haftası -Trabzon Sağlık Müdürlüğü: "Sağlık hizmetleri içerisinde hemşirelik hizmetleri, kaliteli bakım hizmetlerinin sunulmasında önemli yer tutmaktadır"


TRABZON (A.A) - Trabzon Sağlık Müdürlüğü, sağlık hizmetleri içerisinde hemşirelik hizmetlerinin, kaliteli bakım hizmetlerinin sunulmasında önemli yer tuttuğunu bildirdi.
     Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 12-18 Mayıs tarihleri arasının "Hemşirelik Haftası" olarak kutlandığı belirtildi.
     Hemşireliğin, ailenin, toplumun sağlığını korumak ve yükseltmek, hastalık halinde iyileştirme amacına yönelik hizmetlerin planlanması, örgütlenmesi, uygulanması ile bu hizmetleri yerine getiren kişilerin eğitimlerinden sorumlu sağlık disiplini olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     "Sağlık hizmetleri içerisinde hemşirelik hizmetleri, kaliteli bakım hizmetlerinin sunulmasında önemli yer tutmaktadır. Hemşirelik güç çalışma şartları gerektiren, insan sevgisiyle dolu şefkat, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor ama onurlu ve kutsal bir meslektir. Büyük bir fedakarlıkla yaptıkları mesleklerinin ne denli önemli olduğunun bilincinde olan ve mesleklerini her türlü zor koşullarda dahi büyük bir özveriyle icra eden tüm hemşirelerimizin Hemşirelik Haftasını kutlar, başarılarının devamını dileriz."
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Hemşireler haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER