Hepkebirler Camisi restore edilecek

Hepkebirler Camisi restore edilecek


KASTAMONU (A.A) - AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Hepkebirler Camisinin restorasyonu için 300 bin lira kaynak ayrıldığını bildirdi.
     Gülşen, yaptığı yazılı açıklamada, Hepkebirler Camisinin Kastamonu için önemli bir tarihi miras olduğunu belirterek, bu mirasa, bu emanete sahip çıktıklarını söyledi. Hepkebirler Camisinde ilin en önemli manevi dinamiklerinden Kaysül Hemedani El Asgari hazretlerinin kabrinin bulunduğunu aktaran Gülşen, şunları kaydetti:
     Burası için Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün bütçesinden 300 bin lira kaynak ayırmak suretiyle bu tarihi mekanı restore edeceğiz. Çevre düzenlemesini yaparak, burayı ziyaretçiler için bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Külliye ile ilgili modern ve mevcut güzellikleri koruyacak bir proje mimarlar tarafından hazırlandı. Şu anda ihale sürecindeyiz. Restorasyonun ramazan ayına müteakip başlayacağını tahmin ediyorum. Hepkebirler Camisinin restorasyonu ve çevre düzenlemesi tamamlanınca inşallah daha nezih, adına, tarihine ve içerisinde kabri bulunan zata yakışan bir mekan olacaktır. Camimiz yeni haliyle Kastamonunun tanıtımına fayda sağlayacaktır. Daha çok insan bu tarihi yeri görmeye gelecektir.
    
     Muhabir: Sinan Özmüş
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Hepkebirler Camisi restore edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER