Her hafta oğullarının mezarını ziyaret ediyorlar

Her hafta oğullarının mezarını ziyaret ediyorlar -Suriyedeki olaylardan kaçarak Kilise sığınan Maho ailesi, Esed ordusu tarafından öldürülen 2 çocuğunun yasını tutuyor -Baba Hasan Hajı Maho ile anne Maha Akkam, yaklaşık 8 ayd


KİLİS (A.A) - Kemal Karagöz - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Kilise sığınan Suriyeli Maho ailesi, Esed ordusu tarafından öldürülen 2 çocuğunun yasını tutuyor.
     Suriyenin Halep kentine bağlı Azez ilçesinden 7 ay önce Kilise gelen 8 çocuklu çiftin 2 oğlu, Halepteki olaylarda hayatını kaybetti.
     Kiliste yakınlarının yanına yerleşen aile, zor koşullara rağmen hayete tutunmaya çalışırken, baba Hasan Hajı Maho ile anne Maha Akkam, yaklaşık 8 aydır her hafta Azeze giderek oğullarının mezarını ziyaret ediyor.
     Baba Maho, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki oğulunun geçen yıl ramazanda Halep kentinde Esed ordusuna karşı savaşırken hayatını kaybettiğini söyledi.
     Yaklaşık 7 ay önce Kilise gelerek amcalarının oğullarının evine yerleştiklerini ifade eden Maho, kalp rahatsızlığından dolayı çalışamadığını dile getirdi.
     Akrabalarının kendilerinden kira almadığını vurgulayan Maho, "Sekiz çocuğumdan ikisini kaybettim. Kaldığımız evde eşim, 3 kızım, bir oğlum ve 12 torunumla kalıyoruz. Evde kalanlardan sadece oğlum çalışıyor. Kazandığı parayla geçinmeye çalışıyoruz" dedi.
     Kaybettiği iki oğlunun rüyalarına girdiğini anlatan Maho, her hafta sonu Azeze giderek oğullarının mezarını ziyaret ettiğini belirtti.
     Böylelikle biraz olsun acılarının dindiğini ifade eden Maho, "Yemek yerken, otururken aklıma gelince ağlıyorum. İnşallah Esed gider de kurtuluruz. Biz de ülkemize döneriz" diye konuştu.
     Türkiyenin kendilerine sahip çıktığına işaret eden Maho, şöyle konuştu:
     "Türk hükümetinden Allah razı olsun. Kilis halkı sağ olsun bizlere evini açtı. Sivil toplum kuruluşları sağ olsun bize çok yardımcı oluyor. Tek isteğimiz evimize gitmek. Ülkemiz düzelirse tabi ki gideriz. Ev kirası verecek durumda değiliz."
    
     -"Her gün oğullarımın fotoğraflarını öpüyorum"-
    
     Anne Maha Akkam de kaybettiği iki oğlunun çocuklarının yetim kaldığını söyledi. Oğulları öldükten zor durumda kaldıklarının anlatan Akkam, şunları kaydetti:
     "Esed zulmünün bir an önce son bulmasını istiyorum. Türkiye olmasaydı biz de ölürdük. Esed rejimi herkesi öldürdü. Ciğerim yanıyor. Esed, iki babayiğit oğlumu öldürdü. Her gün oğullarımın fotoğraflarını öpüyorum. Azeze her hafta sonu gidip mezarları başında dua ediyorum. İnşallah her şey eskisi gibi olur."
    
     -"Ağabeylerim beni dinlemedi"-
    
     Mustafa Hacı Maho ise hayatını kaybeden iki ağabeyinin de kendisini dinlemediğini söyledi.
     Yaşananlardan üzüntü duyduğunu dile getiren iki çocuk babası Maho, Ağabeylerime gitmeyin, savaşmayın diyordum. Onlar beni dinlemedi. Benim aileye bakabileceğimi söylediler. Onları çok özlüyorum. Şu anda haftalık kazancımı aileme veriyorum. Allah büyüktür. İnşallah Esed zulmünden bir an önce kurtuluruz" dedi.
     Maho, yardımlarından dolayı Türk hükümetine teşekkür etti.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Her hafta oğullarının mezarını ziyaret ediyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER