Her yıl 4 bin kişi kansere

Her yıl 4 bin kişi kansere yakalanıyor -Medstar Hastaneler Grubu Tıbbı Onkoloji Bölümünden Prof. Dr. Özdoğan: -Antalyada her yıl 4 bin kanser vakasına rastlanılıyor


ANTALYA (A.A) - Medstar Hastaneler Grubu Tıbbı Onkoloji Bölümünden Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, Antalyada her yıl 4 bin kanser vakasına raslanıldığını bildirdi.
     Büyükşehir Belediyesi tarafından Medstar Hastaneler Grubu işbirliği ile düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, akciğer kanserinin Türkiyenin en önemli sağlık problemlerinden biri olduğuna dikkati çekti.
     Özdoğan, hastalığa daha çok radyasyon, kimyasal ürünler, tütün, alkol ve enfeksiyonun neden olduğunu kaydederek, tedavi sürecinde cerrahi yöntemlerin yanı sıra kemoterapi ve radyoterapinin de kullanıldığını belirtti.
     Sigaranın hastalığa yakalanma riskini artırdığına işaret eden Özdoğan, Sigara dünyada her 10 erişkinden birinin ölüm nedenidir. Günde ortalama 10 sigara içenlerde kanserden ölme olasılığı yüzde 7 civarındadır dedi.
     Türkiyede 5 yılda 11-19 yaş arasında 5 milyon gencin sigaraya başladığını dile getiren Özdoğan, 2030 yılında 20 milyondan fazla insanı kanser riski beklediğini bildirdi. Türkiyede her yıl 200 bin kişinin kansere yakalandığını söyleyen Özdoğan, Antalyada her yıl 4 bin kanser vakasına rastlanılıyor diye konuştu.
     Kanser tedavisinde gelecek 10 yılda daha açıklayıcı hedefler tanımlanıp, ilaçlar üretileceğini kaydeden Özdoğan, bunun da ciddi başarıları beraberinde getireceğini söyledi.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Her yıl 4 bin kişi kansere Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER