Hıdrellezde dileklerini kumsala yazdılar

Hıdrellezde dileklerini kumsala yazdılar -Atakum sahilinde yüzlerce kişi yazın başlangıcı olarak kabul edilen Hıdrellezde sağlık, evlilik, eğitim, ev, otomobil, gibi isteklerini gün doğarken kuma yazarak dilek tuttu.


SAMSUN (A.A) - Atakum ilçesinde yüzlerce kişi sabahın erken saatlerinde sahile gelerek, yazın başlangıcı olarak kabul edilen Hıdrellezde sağlık, evlilik, eğitim, ev, otomobil gibi isteklerini kuma yazarak dilek tuttu.
     Atakum Belediyesince organize edilen Hıdrellez eğlencesi sabahın erken saatlerinde başladı. Gün ağarmadan sahile akın eden vatandaşlar, sahil boyunca yakılan ateşlerin etrafında türkü söyledi.
     Sahilde güneşin doğuşunu bekleyen vatandaşlar, dileklerini kuma yazdı. Öğrenciler, hedefledikleri okulları kumun üzerine yazarken, gençler para ve evlilik, yetişkinler ev ve araba, yaşlılar ise sağlık diledi.
     Hıdrellez kutlamalarında bazı vatandaşlar dileklerinin kabul olduğunu, bazıları ise birkaçının kabul olduğunu belirtti. Dua edip kuma isteğini yazan vatandaşlar, ardından dileklerini yazdıkları kağıtları da denize attı.
     Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Hıdrellezin ruhuna ve amacına uygun olarak düzenledikleri şenliklere ilginin büyük olduğunu söyledi.
     Bu güzel günün hayırlı olması dileğinde bulunan Burma, Bu yıl da Samsunun çeşitli ilçelerinden hatta çevre illerden gelen 7-den 70-e her yaş grubundan olan halkımız ile rekor bir katılım sağlandı. Bu da bizi çok memnun etti. Artık biliyoruz ki, her türlü etkinlikte akla ilk gelen yer Atakum olmuştur dedi.
     (GUN-MKU)
<< Önceki Haber Hıdrellezde dileklerini kumsala yazdılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER