Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı

Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı -Büyükşehir Belediye BAşkanı Güzelbey: -Hıdrellez geleneği, bir bayram olarak bütün Türk milletinin topluca katıldığı, kutladığı, bir bahar bayramıdır


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Hıdrellez geleneğinin bir bayram olarak bütün Türk milletini topluca katıldığı, kutladığı, bir bahar bayramı olduğunu bildirdi.
     Güzelbey, Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Hıdrellez kutlamasının oldukça eski bir devirde indiğini ve babadan oğula günümüze kadar ulaştığını ifade etti.
     Milletlerin oluşmasında kültürlerin yeri ve öneminin büyük olduğunu vurgulayan Güzelbey, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Kültürleri oluşturan önemli unsurların başında ise gelenek görenekler gelmektedir. Baharın gelişi ve doğanın canlanması insanlar tarafından bayramlarla kutlanması gereken bir durum olarak algılanmaktadır. Hıdrellez geleneği, bir bayram olarak bütün Türk milletinin topluca katıldığı, kutladığı, bir bahar bayramıdır. Böylece bir bahar bayramı olan Hıdrellez evrensel bir nitelik kazanmaktadır. Ülkemizde hala görkemli törenlerle kutlanan Hıdrellez Bayramı çok eski zamanlardan beri kutlanıyor. Farklı zamanlarda, farklı isimler altında kutlanılsa da Hıdrellez motiflerine pek çok yerde rastlamak mümkündür. Kökeni nereden kaynaklanırsa kaynaklansın, pek çok milli unsuru bünyesinde taşıdığından bize mal olmuş bu gelenek, günümüzde hala yaşatılmaktadır.
     Milleti oluşturan yapı taşları arasında harç konumundaki bu güzel adetlerin günden güne unutulup kaybolması tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını dile getiren Güzelbey, Bizi biz yapan en küçük bir ayrıntının yaşatılması, kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarılması konusunda herkesin aynı hassasiyeti göstermesi dileğiyle tüm hemşehrilerimin ve aziz Türk milletinin Hıdrellez Bayramı nı kutluyorum dedi.
     (ZER-HAS)
<< Önceki Haber Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER