Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı

Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı -Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu: -Kültürel değerlerin korunup yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına Hıdrellez Kültür Bayramının hayırlı olmasını temenni ediyorum (Fotoğr


GAZİANTEP (A.A) - Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kültürel değerlerin korunup yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına Hıdrellez Kültür Bayramının hayırlı olmasını temenni ettiğini bildirdi.
     Fadıloğlu, Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk dünyasında Hıdrellez olarak bilinen inanca göre, Hızır ve İlyas Peygamberin yeryüzünde buluştuklarını ve bu buluşmanın milletimize birlik beraberlik sevgi ve kardeşlik aşıladığını ifade ettiğini belirtti.
     Hıdrellez Kültür Bayramının büyük önem taşıdığını dile getiren Fadıloğlu, şunları kaydetti:
     Bizi biz yapan en küçük bir ayrıntının yaşatılması, kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılması için birlik beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştiren Hıdrellez Kültür Bayramı büyük önem taşımaktadır. Bu tür şenlikler ve bayramlar halkımızın birbirleriyle kenetlenmesini, saygı ve sevgiyle yaşamalarını sağlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, kışın sonu, yazın başlangıcı olarak kabul edilen ve mevsimlik bayramlarımızdan biri olan Hıdrellezin tüm Türk- İslam alemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, Gaziantepli hemşehrilerimin ve aziz Türk milletinin Hıdrellez Kültür Bayramını kutluyorum.
     (GÖZ-HAS)
<< Önceki Haber Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER