Hisarcıktaki deprem

Hisarcıktaki deprem -3 Mayısta meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremle ilgili genel hayata etkisiz kararı verildi


KÜTAHYA (A.A) - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 3 Mayısta Hisarcık ilçesinde meydana gelen ve çevre ilçelerde de hissedilen 5,4 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak genel hayata etkisiz kararı verdi.
     Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kütahya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü teknik elemanlarınca Simav, Hisarcık, Pazarlar ve Şaphane ilçelerinde deprem sonrası incelemeler yapıldığı bildirildi.
     İncelemelerde gözlenen hasarların, genel hayata etki edecek şekilde olmadığının rapor edildiği duyurulan açıklamada, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı İyileştirme Dairesinin, Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun hükümleri doğrultusunda genel hayata etkisiz kararı verdiği ve bu kararın Kütahya Valiliği ile Simav, Hisarcık, Pazarlar ve Şaphane kaymakamlıklarına bildirildiği belirtildi.
     Açıklamada, depreme ilişkin kesin hasar tespiti, hak sahipliği ve yer seçimi çalışmalarının yapılmayacağı ifade edildi.
     Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 5,4 olarak ilan ettiği depremin büyüklüğü, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından 5,1 olarak açıklanmıştı.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Hisarcıktaki deprem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER