Hitit Söyleşi Günleri devam ediyor

Hitit Söyleşi Günleri devam ediyor


ÇORUM (A.A) - Çorumda geçmişin yaşam kültürü, edebi terbiyesi ve insan olmaya önem veren gelenekleri gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla gerçekleştirilen Hitit Söyleşi Günlerinin devam ettiği bildirildi.
     Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Özüdoğru, yaptığı yazılı açıklamada, 21. yüzyılda bilim, kültür ve düşüncede ilerleyemeyen toplumların yok olacağını belirterek, bu nedenle kültürel değerlerin ortaya çıkarılmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
     Çorumda kent söyleşilerinin başlaması ve kentin düne ait birçok değerlerinin deneyimli insanlar kaybolmadan ele alınmasının, gençler için önem taşıdığını ifade eden Özüdoğru, geçmişin yaşam kültürü, edebi terbiyesi ve insan olmaya önem veren gelenekleri gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla başlatılan Hitit Söyleşi Günlerinin devam ettiğini belirtti.
     Özüdoğru, 2010 yılında başlatılan etkinliğin bu yıl da panellerle devam edeceğini, ilk etkinliğin 25 Şubat Pazartesi günü saat 14.00te belediye konferans salonunda yapılacağını duyurdu.
     Moderatörlüğünü Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ünalın yapacağı etkinlikte, Eski Kültürler ve Günümüzdeki Etkileri konulu panel düzenleneceğini belirten Özüdoğru, panele konuşmacı olarak Hitit Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz, Yrd. Doç. Dr. Hatice Kübra Ensert ve Araştırma Görevlisi Dr. Hamza Ekmenin katılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Hitit Söyleşi Günleri devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER