Hitit Üniversitesi dünyaya açılıyor

Hitit Üniversitesi dünyaya açılıyor -Rektör Prof. Dr. Alkan: 10a yakın ülkede 22 üniversiteyle eğitim ve işbirliği protokolü imzaladık


ÇORUM (A.A) - Hitit üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, akademisyen ve öğrencilerin gelişimleri ile üniversitenin vizyonunun büyümesi için 10a yakın ülkede 22 üniversiteyle eğitim ve işbirliği protokolü imzaladıklarını söyledi.
     Rektör Alkan, senato toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Üniversitenin 2012 yılı faaliyetleriyle ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulunan Alkan, 2011 yılı içinde rektör olarak göreve başladığını, üniversitenin, eğitim-öğretim kalitesi ve bilim üretme kapasitesi açısından günden güne geliştiğini, bu potansiyelin gelecek dönemde daha da artacağına inandığını ifade etti.
     Üniversitenin öğrenci sayısının 11 bin civarında olduğunu anlatan Alkan, İlk dönemimizin sonunda bu sayısı 15 bine, ikinci dönemimizde ise 20 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Ancak bunu yaparken de yüzdelik dilimi daha yüksek, daha başarılı öğrencilerin bizi tercih etmesi için çabalıyoruz dedi.
     Akademisyen ve öğrencilerin kendilerini geliştirebilmeleri ve üniversitenin vizyonunun büyümesi için ülke genelindeki çalışmaların yanı sıra uluslararası alanda da çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Alkan, ABD, İtalya, Bulgaristan, Mısır, Azerbaycan, Kazakistan, Sudan, Pakistan başta olmak üzere 10a yakın ülkede 22 üniversiteyle eğitim ve işbirliği protokolü imzaladık diye konuştu.
     Avrupadaki yüksek öğretim kurumlarının birbirleriyle çok yönlü işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programı olan ERASMUS kapsamında 10 ülkedeki 18 üniversite ile anlaşma yaptıklarını anlatan Alkan, Uluslararası arenadaki bu tür işler, kentimize ilk yüksek okulunun kurulduğu 1976 yılında ya da üniversitemizin kurulduğu 2006 yılında yapılmış olsaydı, bugün çok farklı konumda olurduk. Marka şehir, dünya üniversitesi sloganı ile hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz ifadelerini kullandı.
    
     -Yerleşke çalışmaları-
    
     Hitit Üniversitesinin güney ve kuzey olmak üzere iki ayrı yerleşkeye sahip olacağını ifade eden Alkan, Mühendislik Fakültesi, Merkez Laboratuvarı ve Rektörlük binasının bulunduğu kuzey yerleşkesinde herhangi bir sıkıntı olmadığını ancak güney yerleşkesinde problem yaşandığını söyledi.
     Prof. Dr. Alkan, kuzey yerleşkesi için Ankara yolu üzerindeki yaklaşık 500 dönümlük alanın üniversiteye tahsis edildiğini anımsatarak, şunları kaydetti:
     320 dönümü hazineden, 170 dönümü de belediye tarafından üniversitemize tahsis edildi. Kullanabileceğimiz 500 dönümlük bir alan var. Bir bu kadar da genişleme alanına sahibiz. Ancak bölgede 30 dönümlük arazisi bulunan bir vatandaşımız, kamulaştırma bedeliyle ilgili yargıya başvurdu. Kamulaştırma parası bile hazırdı. Eğer bu sorunu yaşamamış olsaydık, süreç çok daha hızlı gelişirdi. Ama şimdi beklemekten başka çaremiz yok.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Hitit Üniversitesi dünyaya açılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER