Hizanlı öğrenciler birlikte başaracak

Hizanlı öğrenciler birlikte başaracak -Bitlisin Hizan ilçesinde kaymakamlık tarafından yürütülen Birlikte Başaralım projesi ile ilçe merkezi ve köylerdeki bin 261 öğrenci, üniversite ve liselere giriş sınavlarına hazırlanıyor


BİTLİS (A.A) - Yunus Okur - Bitlisin Hizan ilçesinde kaymakamlık tarafından yürütülen Birlikte Başaralım projesi ile ilçe merkezi ve köylerdeki bin 261 öğrenci, üniversite ve liselere giriş sınavlarına hazırlanıyor.
     Kaymakam Hayrettin Baskın başkanlığında yürütülen proje kapsamında, ilçe merkezindeki 9, köylerde ise 7 okulda açılan 165 kursta bin 261 öğrenciye ücretsiz eğitim ve kaynak kitap veriliyor.
     Kursları sık sık ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelen Kaymakam Baskın, ziyaretlerinde öğrencilere moral vermeyi de ihmal etmiyor.
     Baskın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uyguladıkları eğitim projesiyle öğrencileri üniversite ve liselere giriş sınavlarına hazırladıklarını belirterek, sınavları hep birlikte başaracaklarını ve buna inandıklarını söyledi.
     Projede, 150 personelin görev aldığını ve ilçedeki eğitim kalitesini artırmak için büyük çaba gösterdiklerini belirterek, başarıyı yakalamak adına gerek idareciler gerekse öğretmenlerle hummalı bir çalışma içinde olduklarını ifade etti.
     Öğrencilere verilen eğitimin yanı sıra öğretmen, öğrenci, idareci ve velilerle sürekli iletişim halinde olduklarına değinen Baskın, Öğrencilere sınavlarda başarı sağlayacaklarına dair moral verip, bire bir diyaloğa geçiyoruz. Seviyesi düşük öğrencilere özel programlar uygulayıp, üst seviyeye gelmelerini sağlayacağız dedi.
    
     -Motive etmek için ödüllendireceğiz
    
     Baskın, kurs kapsamında her ay bir deneme sınavı yapıldığını vurgulayarak, deneme sınavlarında başarılı olan öğrencilere çeşitli ödüller verip sınava motive etmeye çalışacaklarını da kaydetti.
     Başkanlığını yapacağı bir grupla sınav sonuçlarını değerlendireceklerine işaret eden Baskın, şöyle devam etti:
     Her deneme sonucunu, ele alıp değerlendireceğiz. Deneme sonuçlarında oluşan başarılı ve başarısızlık durumunun nedenini beraber araştırıp tartışacağız. Projenin daha etkin sonuçlar vermesi için sürekli değerlendirme ve takip mekanizmasını işleteceğiz. Bu şekilde ilçenin eğitim kalitesi ve standardı yükselecek, öğrencilerimizin başarı seviyesi artacak.
    
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Hizanlı öğrenciler birlikte başaracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER