HKÜden YGSye hazırlanan öğrencilere destek

HKÜden YGSye hazırlanan öğrencilere destek


GAZİANTEP (A.A) - Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) hazırlanan öğrencilere yöneleik deneme sınavı düzenledi.
     HKÜden yapılan açıklamaya göre, üniversite adaylarının YGSye en iyi şekilde hazırlanmaları için gerçekleştirilen deneme sınavına yaklaşık 610 öğrenci katıldı. Öğrencilerin kendilerini en iyi şekilde analiz edebilmeleri, yanlış ve eksikliklerini görmelerine yardımcı olması amacıyla düzenlenen sınavda, öğrenciler HKÜ kampüsündeki derslik ve amfilerde üniversite ortamını görme fırsatı buldu.
     Üniversite Dershanesi Müdürü Uğur Erdem, HKÜde ağırlanmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, sınav organizasyonunu çok başarılı bulduklarını kaydetti. Üniversite adayı öğrencilerin kendi ortamları dışında bulunmalarının sınav alışkanlıklarını biraz daha geliştireceğini ifade eden Erdem, Bu deneme sınavı bazı öğrencilerimizin amfi ortamını ilk defa görmesini sağlarken, üniversiteyi tanımaları ve üniversiteli olma güdülerini artırma yönünden de motive edici oldu değerlendirmesinde bulundu.
     Hasan Kalyoncu Üniversitesi hakkında da görüşlerini paylaşan Erdem, şunları kaydetti:
     Burayı hiç böyle hayal edememiştik. Gezip gördüğümüzde gerçekten çok iyi düşünülmüş. Çok büyük emek harcanmış. Beklentimizin çok üstünde bulduk. Bu üniversiteyi Gaziantepe kazandıran Hasan Kalyoncuyu da rahmetle anıyor, emeği geçenleri de tebrik ediyoruz.
     Üniversite ortamında sınava girdikleri için heyecanlı oldukları gözlenen öğrenciler de bu sınavın kendi seviyelerini görmeleri açısından önemli olduğunu belirterek, HKÜnün de tercihleri arasında yer alacağını dile getirdiler.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber HKÜden YGSye hazırlanan öğrencilere destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER