Hobi bahçeleri site sakinlerini karşı karşıya

Hobi bahçeleri site sakinlerini karşı karşıya getirdi -Eskişehirde Aşağı Söğütönü TOKİ evlerindeki hobi bahçeleri site sakinleri bir araya getirdi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde Aşağı Söğütönü TOKİ evlerindeki hobi bahçeleri site sakinleri bir araya getirdi.
     Aşağı Söğütönü TOKİ evlerinde yaşayan bir grup vatandaş, Tepebaşı Belediyesinin site içerisine yapmaya başladığı hobi bahçelerinin yapımının durdurulması için eylem yaptı.
     Vatandaşlar adına açıklama yapan emekli öğretmen Ali Ergenç, Tepebaşı Belediyesinin bölgeye çeşitli hizmetler kazandırdığını belirterek, bu çalışmalar sebebiyle Tepebaşı Belediye Başkan Ahmet Ataça teşekkür etti.
     Evlerinin önünde yapımı süren hobi bahçesi alanlarının yürüyüş parkuru, park alanı ya da spor tesisi gibi çalışmalara dönüştürülmesi gerektiğini ifade eden Ergenç, şöyle konuştu:
     Ancak burada hobi bahçesi yapılıyor. Eşten dosttan duyuyoruz, buralarda olumsuz hareketler oluyormuş. Uygunsuz, çevreye rahatsızlık verebilen bu davranışların olmaması için hobi bahçelerini istemiyoruz. Evlerimizle hobi bahçesi alanında 50 metre yer var. Burada gürültü patırtı olmasını istemiyoruz. Daha sonra buraya tel örgü çekilecek, karşıya geçemeyeceğiz. Yaklaşık 1 ay önce imza toplayıp Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Aydoğmuşa götürdüm ve sıkıntıları ilettim. Bana hocam değerlendirip size mutlaka döneceğiz dediler. Ancak bugüne kadar bize bir bilgi gelmedi.
     Konuşmanın ardından grup ile aynı sitenin farklı bir blokta yaşayan bir grubun hobi bahçeleri ve siteye yapılan diğer çalışmalardan dolayı açıklama yapacağını öğrendi.
     Bir süre sonra karşı karşıya gelen iki grup arasından kısa süreli arbede çıktı. Site sakinlerinin araya girmesiyle arbedenin büyümesi önlendi.
     Olay yerine gelen polis ekipleri soruşturma başlattı.
    
     Muhabir: Fatih Doğan / Deniz Açık
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Hobi bahçeleri site sakinlerini karşı karşıya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER