Hobi olarak ahşaptan tarım aletleri yapıyor

Hobi olarak ahşaptan tarım aletleri yapıyor -Mudurnuda bedensel engelli bir kişi, ahşap malzemeler kullanarak tarım aletlerinin maketlerini yapıyor


BOLU (A.A) - Mudurnuda bedensel engelli bir kişi, ahşap malzemeler kullanarak tarım aletlerinin maketlerini yapıyor.
     Mudurnuya bağlı Alpakut Köyü Kaneller Mahallesinde yaşayan, doğuştan bedensel engelli olan Mehmet Karagöz (45) çalıştığı iş yerinden emekli olduktan sonra hobi olarak ahşap malzemeler kullanarak maketten tarım aletleri yapmaya başladı. Yaptığı maketleri köyde bulunan çocuklara hediye eden Karagözün yaptıkları yoğun ilgi görüyor.
     Anne ve babasının akraba evliliğinden dolayı engelli doğduğunu ifade eden Karagöz, AA muhabirine, Bedensel engelli olmama rağmen engel tanımıyorum. Yapmak istediğim her şeyi yapabiliyorum. İnsan kendini engelli olarak görmediği sürece her işi yapabilir diye konuştu.
     Babasına ait bir marangoz atölyesinin olması nedeniyle hobi olarak ahşaptan tarım aletleri yapmaya başladığını belirten Karagöz, Köyde bulunan tüm tarım araçlarının maketleri yaptım. En son olarak traktör ve römorkunu tamamladım. Yaklaşık 40 gün süren çalışmanın ardından yaptığım traktör gerçeğine çok benziyor. Yaptığım maketleri de köyde bulunan çocuklara hediye ediyorum. Maketlerim yoğun ilgi görüyor dedi.
     Engellilere, engellerini aşmaları konusunda çağrıda bulunan Karagöz, Engellilerin evlerinde oturarak, televizyon karşısında zaman geçirmelerini istemiyorum. Kendilerine bir uğraş bularak zamanlarını geçirmelerini isterim. Bu şekilde kendilerinin de bir şeyler yapabildiklerini görecekler. Bu şekilde hayata daha sıkı tutunacaklar ve hayatta onlarında yerlerinin olduklarını görecekler ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: İlhami Çetin / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Hobi olarak ahşaptan tarım aletleri yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER