Hocalı Katliamının 21. yılı

Hocalı Katliamının 21. yılı -AK Parti Bandırma İlçe Başkan Yardımcısı mesaj yayımladı


BALIKESİR (A.A) - AK Parti Bandırma İlçe Başkan Yardımcısı Aysun Başaran, Hocalı Katliamının 21. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Başaran, mesajında, Hocalı Katliamının Türk milletinin içerisinde 21 yıldır sönmeyen bir kor ateş olduğunu belirtti.
     25-26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşan Azerbaycan Türklerinin Ermeni askerleri tarafından katledilmesinin 21. yılını, içimizdeki sönmeyen kor aleviyle anmaktayız. Türk Milleti ve tarih bunu unutmayacaktır diyen Başaran, Hocalı Katliamının, bütün dünya devletleri tarafından soykırım olarak bilinmesine rağmen sadece 3 devletin soykırım olarak kabul ettiğini kaydetti.
     Başaran, şunları belirtti:
     Hocalıda yaşananlar, bütün insan hakları sözleşmelerine aykırı olmasına rağmen görmezden gelinmekte ve suçlular cezalandırılmamaktadır. Hocalıda masum vatandaşlarımıza karşı yapılan vahşeti görmezden gelen başta Ermenistan devleti ve onun destekçileri, 1915de yaşananları dünyaya soykırım olarak gösterme çabası içerisinde. Hoşgörü ve nezaketin timsali olan Türk Milleti, bugün tarihinde hiç yapmadığı bir şeyle suçlanmakta. Resmi kaynaklara göre Hocalı kasabasında 83ü çocuk, 106sı kadın ve 70den fazlası yaşlı olmak üzere toplam 613 kişi öldürüldü. Resmi olmayan kaynaklara göre ise 3 bin 500 Azeri Türkünün akıbeti belli değil.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Hocalı Katliamının 21. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER