Hocalı katliamına dikkat çekmek için yürüyen

Hocalı katliamına dikkat çekmek için yürüyen Bayramlı, Yozgatta -Ermenistanın Hocalı kasabasında yaptığı katliamı protesto etmek için Ankaradan Erivana yürüyen Bayramlı, Yozgata ulaştı


YOZGAT (A.A) - Ermenistanın Hocalı kasabasında yaptığı katliamı protesto etmek için Ankaradan Ermenistanın başkenti Erivana yürüyen Kalender Bayramlı, Yozgata ulaştı.
     Hocalı kasabasında yapılan katliamı protesto etmek için mayıs ayında Ankaradan Baküye yürüyen Bayramlı, şimdi de Ankaradan Erivana yürümek için yola çıktı.
     Ankaradan 16 Kasımda yola çıkan ve Yozgata ulaşan 59 yaşındaki Bayramlı, kent girişinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.
     Bayramlı, Ermenistanın 26 Şubat 1992 tarihinde Azeri toprağı Karabağı işgali sırasında Hocalı kasabasında katliam yaptığını hatırlattı.
     Hocalıdaki katliama dikkat çekmek için Ankaradan Erivana yürüdüğünü belirten Bayramlı, Hocalı kasabasında yapılan katliamı dünyanın görmesini istiyorum. Tek amacım bunu duyurmak. Bizi haklı iken haksız duruma düşürüyorlar. Vatandaşları öldürülen, toprakları elinden alınan biziz. Hocalı katliamını duyurabilirsem ne mutlu bana, duyuramazsam da yürüyeceğim. Daha önce de Baküye yürümüştüm dedi.
     Bayramlı, 26 Şubatta Erivana ulaşmayı hedeflediğini anlatarak, Toplam 2 bin 250 kilometre yol yürüyeceğim. Güvenliğim için gündüzleri yürüyorum, geceleri ise dinleniyorum. Erivana beni almayacaklarmış, ancak ben girmek istiyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Esma Aygün
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Hocalı katliamına dikkat çekmek için yürüyen Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER